Dagbok

Stallets dagbok

Åringarna fortsätter att gå framåt med stormsteg. Det är så roligt att se deras fina framsteg och de är verkligen läraktiga. Att följa med från början när de kommer in i träning och inte har någon större erfarenhet av någonting och sedan hur snabbt de lär sig allting, det är fantastiskt när man tänker efter. Hur de accepterar och lär sig alla nya moment som kommer.
Nu kommer de igång med ridningen mer och mer här vartefter. Än så länge har de som börjat ridas ute på tur endast varit ute en och en med Marius Federigo som förhäst (han får jobba hårt som "pappa" till åringarna), men nu dröjer det inte länge innan vi kan börja sätta ihop dem i turerna. 
Det är ju än så länge väldigt olika hur långt de har kommit i utbildningen beroende på när de kom in i träning, men det kommer att jämna ut sig ganska snabbt och de som är sist in i träning tar sig ikapp så småningom.
Drygt en och en halv månad kvar av 2017 som varit vårt bästa år någonsin och än återstår en hel del starthästar även om också många börjat vintervila. Men vi har redan börjat peppa inför år 2018, vad roligt det ska bli! Ser otroligt mycket fram emot ett år där vi har en ännu starkare uppställning med hästar, såå fina åringar vi har fått in samtidigt som vi sålt en del hästar som ridhästar som inte fungerade som galoppörer eller helt enkelt hade gjort sitt. Detta har gjort att vi nu har det otroligt bra förspänt inför nästa år på alla fronter. 
Normalt sett kanske den här kommande vinterträningen (uppbyggnadsträningen) inte är den mest spännande, men faktiskt så ser jag verkligen redan nu fram emot att börja jobba upp alla dessa högklassiga hästar inför nästa säsong, det jobbet ska bara bli roligt!
Den vanliga träningen idag gick också fint och det var några raskare canters där Label Black var den som gick i friskast tempo och han siktar på debut om några veckor.
Inför morgondagen har väderprognosen svajat fram och tillbaka, varit prognos på hällregn och även snö och senast jag tittade så såg det inte ut som att det skulle komma så mycket trots allt. Vi håller tummarna för bra väder imorgon så vi kan träna på som vanligt!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Följande tvååringar finns det andelar kvar i:
  High Max e Maxios, tyskfödd hingst  10 procent kvar, dvs 1 andel.  -slutsåld!
  Kew Bridge e Jukebox Jury, tyskfött sto 20 procent kvar, i detta fall säljs andelarna som ett undantag i 5 procent och uppåt och det är via Easy KB.
  Vi har också en relativt ny ännu odöpt tvååring e Mastercraftsman. Här håller vi på och bildar ett konsortium och det är möjligt att det kan bli någon andel kvar där eventuellt.
  Det här är verkligt högklassiga individer med stark stam och de siktar mot storlopp både i år och nästa år.

  Vill du bli delägare eller ha mer info? Kontakta Caroline!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1