Dagbok

Stallets dagbok

Åringarna fortsätter att gå framåt med stormsteg. Det är så roligt att se deras fina framsteg och de är verkligen läraktiga. Att följa med från början när de kommer in i träning och inte har någon större erfarenhet av någonting och sedan hur snabbt de lär sig allting, det är fantastiskt när man tänker efter. Hur de accepterar och lär sig alla nya moment som kommer.
Nu kommer de igång med ridningen mer och mer här vartefter. Än så länge har de som börjat ridas ute på tur endast varit ute en och en med Marius Federigo som förhäst (han får jobba hårt som "pappa" till åringarna), men nu dröjer det inte länge innan vi kan börja sätta ihop dem i turerna. 
Det är ju än så länge väldigt olika hur långt de har kommit i utbildningen beroende på när de kom in i träning, men det kommer att jämna ut sig ganska snabbt och de som är sist in i träning tar sig ikapp så småningom.
Drygt en och en halv månad kvar av 2017 som varit vårt bästa år någonsin och än återstår en hel del starthästar även om också många börjat vintervila. Men vi har redan börjat peppa inför år 2018, vad roligt det ska bli! Ser otroligt mycket fram emot ett år där vi har en ännu starkare uppställning med hästar, såå fina åringar vi har fått in samtidigt som vi sålt en del hästar som ridhästar som inte fungerade som galoppörer eller helt enkelt hade gjort sitt. Detta har gjort att vi nu har det otroligt bra förspänt inför nästa år på alla fronter. 
Normalt sett kanske den här kommande vinterträningen (uppbyggnadsträningen) inte är den mest spännande, men faktiskt så ser jag verkligen redan nu fram emot att börja jobba upp alla dessa högklassiga hästar inför nästa säsong, det jobbet ska bara bli roligt!
Den vanliga träningen idag gick också fint och det var några raskare canters där Label Black var den som gick i friskast tempo och han siktar på debut om några veckor.
Inför morgondagen har väderprognosen svajat fram och tillbaka, varit prognos på hällregn och även snö och senast jag tittade så såg det inte ut som att det skulle komma så mycket trots allt. Vi håller tummarna för bra väder imorgon så vi kan träna på som vanligt!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1