Dagbok

Stallets dagbok

Andreas är på semester i en vecka, han kommer hem på tisdag. Det betyder att vi får jobba hårdare än vanligt eftersom vi är en person mindre i stallet. Nu är det ju som jag tidigare skrivit en hel del hästar som vintervilar, så lite lugnare är det. Dock tar åringarna en hel del tid och många av momenten behöver man vara två om, så det tar i gengäld mycket tid.
Inte blev det bättre just idag av att Fredrik var hemma sjuk med feber, så där fick vi lite ytterligare hästar att rida.
Med bra teamwork och grym arbetsinsats av samtliga så gick dagen fint ändå!
Idag inleddes arbete med påläggning av sand på den andra rakbanan. Den 2 januari är det dags att lägga om dirttrackbanan, vilket kommer att ta ca 8-9 veckor. Under den tiden är det tävlingsuppehåll precis som det brukar vara på vintern (bara ett par veckor längre denna gång, men vi tappar inga tävlingsdagar för det).
Under omläggningen så är det träning på rakbanan som gäller och därför känns det jättebra att det nu läggs ytterligare en bana bredvid den andra.
För det första så behövs två banor för att alla ska få plats att träna. T ex så är det ju inte så roligt om hästar går snabbjobb samtidigt som orutinerade åringar är ute, där får vi lägga upp en plan för hur vi rider med regler för detta.
För det andra så är det så att den befintliga rakbanan vi har nu är byggd på samma sätt och med likadan sand som dirttracken, så även den behöver läggas om, vilket Svensk Galopp redan har talat om att de kommer att göra framöver. När de lägger om den så kan vi då få ett annat underlag (t ex cushiontrack) på den banan istället.
Den här nya banan däremot byggs som dirttracken kommer göra vid omläggningen, med spärrlager och annan sand.
Banmästare Johan har själv sagt att han är osäker på hur den befintliga rakbanan kommer att klara vintern om det blir mycket nederbörd och väderomslag, så genom den här sandpåläggningen nu så säkrar vi träningen under banomläggningen, det är ju då vi ska göra all viktig grund och uppbyggnadsträning. 
Har uppdaterat med nya bilder idag. Det blir en mindre bilduppdatering nu och så kommer ytterligare bilder in till helgen när Wolfram är redo med flera fina bilder. Kolla in alla bilder under fliken Veckans Bilder!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Nu är det åringssäsong och några åringar har redan kommit in, fler är på väg. Vi kommer ha andelar till salu som vanligt och vi kommer också göra ett specialprojekt med en s k Racing Club på två stycken åringar tillsammans, tyska A Ragman och den nya franska åringen e Le Havre. Välkomna att höra av er om ni vill veta mer!
  Är du mer intresserad av att vara med som delägare i en häst som redan är igång och tävlar? Vi har enstaka andelar till salu i ett par av våra starthästar. 

  Kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1