Dagbok

Stallets dagbok

Efter någon minusgrad under natten så var banan upptorkad och bra (den körs på nätterna om det är frysgrader). Vi kunde därför träna på och det blev en hel del raska canters. Två hästar tränade på lite mer än så:
Daxios- gick ett lättare snabbjobb, ökade på från 1000 men mycket väl i hand hela vägen och gjorde det med gott om sparade krafter. Han ser strålande fin ut!
Label Black- fick testa att gå ett jobb utan sällskap och gjorde detta långt över förväntan. Han gick en rask canter från bortre lång som ökades ännu lite mer i sista sväng och därefter helt fort över upploppet. I och med att han gjorde detta ensam så hade jag inte förväntat mig att han skulle göra det så fokuserat och bra som han gjorde, speedade på imponerande över upploppet!
Utlovade igår ännu en liten åringsrapport, hur långt varje häst har kommit:
"Max" (e Maxios) och "Vero" (e Excelebration) skrev jag ju senast att de kommit så långt att de rids ute på tur och travar och galopperar. Detta jobbar vi vidare på nu och finslipar, de blir säkrare och går framåt för varje ridtur. Nästa steg sedan blir att börja cantra dem även på rakbanan innan det är dags att gå ut på stora banan.
Kew Bridge hade vi ridit lite i longervolten när det blev ett kortare uppehåll i träningen som det ofta blir med unghästarna (det är vanligt att det blir en liten febersläng eller snorighet eller annat som stoppar upp tillfälligt hos mer eller mindre alla någon gång). Därför har det nu blivit en mindre repetition av träningen och hon rids nu inne på stallgången och är ganska redo att återigen även ridas ute.
Chizhou och Perfect Girl har båda jobbats på med tömkörningen och nu har vi precis börjat rida in dem. Så här långt går det mycket bra och de sköter sig finfint. Vi börjar alltid med att sitta upp inne i boxen och därefter även skritta runt där inne och så långt har de kommit nu. Nästa steg blir att börja rida dem även ute på stallgången.
Australian Open och Approach som båda nyligen kom till stallet har vi fått på sadel på ett antal gånger. Än behöver de öva lite mer på detta innan det är dags att inleda tömkörningsträningen.
Der är en fröjd och en stor glädje med så enormt fina åringar och man blir verkligen glad varje gång man ser dem, det är ren lyx att få ha så här kvalitativa unghästar!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Vi har just nu två åringar som säljs i andelar, båda inköpta på auktion i Baden Baden och är alltså tyskfödda.
  Nu finns endast en andel (10 procent) kvar i hingsten e Maxios. Maxiosavkommorna går kanonbra just nu och nya vinnare rapporteras hela tiden.
  Det finns  också några andelar kvar i stoet som heter Kew Bridge. Pappa är Jukebox Jury som är en ganska ny hingst med bra resultat på kort tid, senast häromdagen vann en av hans avkommor på Ascot.
  Normalt sett har vi endast andelar i 10 procent och uppåt, men hon är ett undantag som vi också erbjuder i andelar från 5 procent eftersom vi tidigare hade en andelhäst i mindre andelar och därför har detta efterfrågats. 
  De håller som bäst på att ridas in och är mycket fina båda två, rör sig klassigt och har bra psyken, de har de rätta kvaliteterna.
  Båda hästarna kommer att sikta på storlopp som två och treåringar.

  Vill du bli delägare eller ha mer info? Kontakta Caroline!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1