Dagbok

Stallets dagbok

Så var det lördag igen, veckorna flyger fram tycker jag. Idag blev det firande av World Gone Mads fina seger i onsdags, många av ägarna var på plats och åt mycket smaskig tårta. Det är trevligt när man kan organisera upp så att de som är med och äger en vinnande häst kan träffas och fira tillsammans. Ett bra tillfälle att ses för alla som har möjlighet att närvara.
Efter raskare träning igår så var det överlag lite lugnare tempon som gällde idag. Nöjer mig med att nämna några få:
Space Dragon är efter "sju sorger och åtta bedrövelser" äntligen på rätt väg! Han har varit för tung i kroppen och inte tillräckligt stark baktill och han har haft en massa problem utan att egentligen haft någon skada eller så. 
När vi köpte honom och gjorde det sk windtestet (när hästarna longeras i full fart runt för att kontrollera att de andas rätt och inte har något halsfel) så sa jag direkt när jag såg honom galoppera att han kommer förmodligen bli sen. Det syntes att han inte hade koll på sin kropp och att det skulle ta tid innan han skulle bli redo. Hade dock inte kunnat drömma om att det skulle ta så här lång tid.
Vi tror väldigt mycket på honom och i det enda riktiga snabbjobb han har gjort vilket var ganska länge sedan så glänste han enormt, det syntes tydligt vilken kapacitet han besitter.
Vi har fått bakslag så många gånger när vi försökt träna på honom, han har helt enkelt inte varit redo och stark nog. 
Nu har han lättat väldigt mycket i kroppen och vi har medvetet tagit det mycket lugnt och byggt upp honom sakta och försiktigt. Vi började lite om från början och travade bara först ute på området och därefter smög upp det bit för bit.
Nu när han galopperar på banan så har han ett helt annat rörelsemönster, han ser spänstig och fin ut och det syns tydligt att han är stark på ett helt annat sätt nu.
Det ska sägas att han har lång bit kvar till start, men glädjen att ha vänt det här åt rätt håll betyder mycket!
Himalaya är nu igångsatt efter ett kortare uppehåll för kastration. För tidigt än att säga hur pass mycket kastrationen kommer ändra honom, men fin ser han ut i alla fall.
Tror inte det dröjer så länge innan han är igång på allvar.
Igår lämnade jag en liten statusrapport här i Dagboken om hur långt åringarna har kommit. De som ju kommit längst är två av de tyska hästarna som kom in först, "Max" och Vero". Idag var det premiär för dessa två ute på rakbanan, de var hur duktiga som helst! Vi kollade av att det var lugnt där först och sedan gick de ut och travade och galopperade rakan ner, de uppför sig som proffs båda två.
De som huvudsakligen ska ta åt sig äran för detta är Tobias och Sandra som tillsammans lagt ner ett toppenjobb på åringarna. Sandra har stor erfarenhet av  alla de här momenten vid inridningen och är extra duktig på tömkörningsbiten. Tobias är den som rider in hästarna och han är lugn och fin med dem, men ändå bestämd vilket är precis vad man behöver vara. Här har han bra assistans av Sandra som är med och leder hästen och tillsammans bestämmer de vad som ska göras. Det här fungerar suveränt bra! 
De är oerhört viktigt att de som håller på med åringarna själva känner av vad varje häst är redo för. Sånt kan inte planeras i förtid utan man får läsa av hästen vartefter hur mycket man kan träna och när den är klar för nya moment. Därför är det stort ansvar på de som jobbar med åringarna och jag känner fullt förtroende för dem och för det här upplägget, kunde inte fungera bättre!
Imorgon är det tävlingar på Jägersro med bl a Svenskt Kriterium. Vi hade Mr Tooma Global anmäld där, men valde nu istället att låta honom vintervila och sikta mot nästa säsong. Jag jobbar i tv-studion med sändning i tv12 kl 12.30-14.
Önskar alla en forsatt trevlig helg!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en häst? Vi har flera olika möjligheter beroende på vad Du är intresserad av, både större och mindre andelar. Främst satsar vi på köp av yngre hästar med sikte mot de större loppen. Vill du prova på med en mindre andel i en häst som redan är etablerad så har vi även enstaka andelar i äldre starthästar.
  Vill du veta mer om vårt upplägg så kan du också läsa här på sidan under Bli Hästägare.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1