Dagbok

Stallets dagbok

Idag träning som vanligt med blandade tempon och hästarna såg fina ut. Det var mestadels rakbanan som gällde idag och imorgon blir det mer träning på dirttracken. 
Jag åkte också och hämtade hem Secret Royal som har halsopererats. När vi köpte honom som tvååring märktes i stort sett direkt att han inte andades normalt. Efter kontroll fick vi veta att det fanns en instabilitet som antingen växer bort eller så får man operera. Men det kan inte göras förrän hästen är tre år, huvudet och struphuvudet växer och opererar man för tidigt kan resultatet bli dåligt när hästen sedan växer och ändrar proportioner. 
Vid senare kontroller har han fått klartecken att det såg bra ut, men det har ändå funnits missljud och vi har gjort uppföljningar. För att göra en lång historia kort så vet vi nu att det inte fungerat som det ska. 
Att han vann i debuten var verkligen starkt av honom trots så begränsad luft. Han är en häst som visat väldiga fartresurser i snabbjobben emellanåt och vi vet att han har kapacitet som inte alls i närheten har visats än. 
Det ska verkligen bli spännande att se honom med normalt luftflöde, så klart påverkar sådant här hela hästen enormt och han kommer ha totalt andra förutsättningar framöver.

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1