Dagbok

Stallets dagbok

En härligt fullspäckad dag idag. Jag gillar att få en bra start på morgonen och med fem hästar i första turen och sex hästar i den andra så kommer vi verkligen igång med dagen direkt.
Roligt att att se alla dessa hästar ute samtidigt och det känns också väldigt bra inför säsongen rent allmänt, hästarna har verkligen övervintrat bra. 
De här temperaturväxlingarna har gjort det svårt för banpersonalen som får slita hårt för att presentera bra underlag. Det är lätt att bli stressad över att säsongen sätter igång start, men vi försöker ha is i magen och inte träna fortare än vad banorna är bra för. Hellre ta det lite lugnare och vänta någon vecka eller två extra innan det blir start för vissa hästar. 
I genomgången av hästar är vi nu framme vid näst sista hästen och idag blir det den ännu odöpta hingsten (e Zelzal):
Han köptes på samma auktion som Blueprint och var faktiskt vårt förstaval, med tanke på Blueprints resultat så säger det en del. 
Det visade sig dock ganska direkt att han hade ett halsfel och det är därför han inte är döpt eller kommit igång och tävlat än. Vi har haft en väldigt lång dialog med Tattersalls och säljarna Tally Ho Stud om detta.
Hade han kunnat opereras direkt hade det inte varit något jätteproblem men han var tvungen att växa klart först (i alla fall i huvud och hals) och det är först nu en operation kan vara aktuell om det behövs. Det kan nämligen hända att det här har växt bort då det inte är någon skada i halsen eller så utan mer en mindre instabilitet som kan försvinna av sig självt.
Nu är han under uppträning för ett nytt prov med kamera i halsen och sedan får vi se om något behöver åtgärdas eller inte. Om det behövs så är det en mindre sak att korrigera.  
Men hästen själv är helt fantastiskt fin! Den här tiden som han fått har gjort honom väldigt gott, han ser ut som ett riktigt muskelpaket. Han har massor med energi och bara flyter fram. Vi tror massor på honom och tror att han varit väl värd den här långa väntan som blivit. Han är lite av vårt roliga trumfkort som knappt har märkts alls förra året, men nu kommer han vara redo att visa upp sig!

Aktuellt

 • Vill du veta mer? +

  Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
  Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1