Dagbok

Stallets dagbok

Minst sagt en scenförändring idag. Den senaste veckan har vi haft nätter med en temperatur på 10-19 minusgrader och nu var det plötsligt fem plusgrader imorse. Igår var det snö och is i drivor, idag hade enorma mängder försvunnit. På vägen bredvid rakbanan där vi skrittar och travar hade all is och snö helt försvunnit och vi hade en grusväg igen plötsligt. 
Vi red första turen på rakbanan och första halvan var okej, men den andra var sämre. Inte helt oväntat med tanke på väderomslaget och övriga turer idag blev travturer på området. 
Det ideala hade egentligen varit att plusgraderna bara fortsatte nu och att vi tog några dagar med dåliga förutsättningar medan tjälen släppte och sedan var det klart. Men tyvärr får man ju inte välja och det ser ut att bli ytterligare några dagar med minusgrader på nätterna (dock inte lika kallt som förra veckan) innan det helt slår över till plus igen. Hoppas starkt på våren nu!
Vi går vidare i genomgången och det är inte så många hästar kvar nu, idag blir det Blueprint:
Han köptes på Breeze up auktion förra sommaren som tvååring och efter några månaders träning var han klar för kval och start. Det strulade när först kvalet blev inställt (eller rättare sagt så valde vi att gå hem efter 45 minuters väntan i ledvolten efter en skadad ryttare i loppet innan, inte rätt mot hästen att då vänta ännu längre och sedan kvala).
Vi missade därmed tilltänkt debut eftersom han istället fick kvala då och när planeringen gick åt skogen så fick vi tänka om. Att debutera en häst i Vinterfavoriternas Pris (som i mitt tycke är det mest prestigefyllda tvåårsloppet) är inte direkt idealiskt, men vår tro på honom var så stor att vi trots missat debutlopp ville fortsatt satsa på att han skulle starta där. 
Några dagar innan loppet (som också var en storloppsdag där vi hade flera starthästar) insjuknade i stort sett hela stallet i en väldigt tydlig förkylning med hosta och snor som kom så otroligt snabbt och spred sig lika fort. Vi fick stryka alla hästar den tävlingsdagen vilket var ett hårt slag. 
Men sedan när han blivit frisk så blev det äntligen dags för debut och han var väl värd all väntan. Trots tappstart och lite trafikproblem så blev segern enkel mot mer rutinerade konkurrenter. Han fick sedan ytterligare ett lopp och då blev segern rent överlägsen, även där var han lite sent igång efter start och hamnade långt bak från början. 
Vi hade väldigt stort tro på honom från början och han har så här långt motsvarat förväntningarna och gjort precis allt rätt. 
Nu har han efter vintervila börjat grundträna inför säsongen och vi är väldigt nöjda med honom. Han har många storlopp i år att sikta på, men naturligtvis är Svenskt Derby det stora målet och det vi jobbar efter. Han kommer inte starta i april utan lite senare med tanke på ett digert storloppsprogram under sommaren. Att se hur långt han kan räcka i de här loppen blir otroligt spännande. 

 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Våra tvååringar är slutsålda, men vi har några enstaka andelar kvar i ett par andra hästar. Dessutom kommer vi åka på breeze up auktion under våren. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1