Dagbok

Stallets dagbok

Så var det måndag igen och ny vecka. Idag började också Elin Ahlin att rida ut för oss, så nu är det ett helt gäng som rider ut första turen runt kl 6.20 varje morgon. Det är hektiskt tempo just på morgonen när träningen inleds, men det känns toppen att vi kommer igång tidigt med ridningen, det är många turer att rida varje dag. 
I fredags kväll anlände en ny tvååring vi ska ha i träning, Three Crowns. Han är en hel del riden och hanterad, men det är ändå mycket här som är nytt för honom. Än är det svårt att bedöma honom, nu ska han först mest komma in i rutinerna. Han har galopperat på rakbanan i lördags och idag vilket gått utmärkt. Vi kommer lära känna honom mer och mer vartefter nu. 
I genomgången av hästarna är det inte så många kvar nu och idag så blir det tvåårige Wayfarer:
Att vi kunde köpa honom på åringsauktionen i höstas var ett smärre mirakel. Pappa Galiway (e Galileo) kostar 30 000 euro att betäcka med. Hans mamma (e Holy Roman Emperor) har lämnat bl a Katoucha som vi sett tävla i Dubai under vintern. 
Han är linjeavlad i tredje led på både Danehill och Sadler´s Wells vilka båda har Northern Dancer som pappa respektive morfar. 
Det här är en stam som imponerar även om han vore en import och ändå är han svenskfödd! Han borde ha varit hur dyr som helst och jag anser att det var ett rent fyndpris vi fick honom för.
Han är snygg, korrekt och med ett självförtroende som bara verkar höja sig för varje dag, han blir mer och mer kaxig på ett bra sätt. 
Han är väldigt snäll och professionell med all träning, sköter sig jättebra. Han gör all träning så lätt och har en mycket fin aktion när han galopperar. 
Planen för honom är ett ganska klassiskt upplägg när det gäller våra tvååringar. Debutera i ett vanligt lopp när han är redo för det utan stress och sedan sikta på några storlopp och inte göra alltför många starter som tvååring. Därefter sikta på de stora klassiska loppen som treåring och se hur han mäter sig även mot importerna. 
På det sätt han ser ut, rör sig och tränar så lovar han väldigt mycket. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Våra tvååringar är slutsålda, men vi har några enstaka andelar kvar i ett par andra hästar. Dessutom kommer vi åka på breeze up auktion under våren. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1