Dagbok

Stallets dagbok

Efter en mildare natt var banorna i superfint skick imorse. Vi körde på med de vanliga rutinerna där efter morgonsysslorna sadlar första turen klockan 6.15 och sedan flyter det på med träningen hela förmiddagen.
Det som var skillnad idag var att tvååringarna Wayfarer och Queens Legend reds tillsammans för första gången, tidigare har de galopperat en och en med en förhäst. Idag var det Sandstorm som var vägledare till dem och det var jätteroligt att se dem galoppera sida vid sida, de är så himla fina båda två.
Det kändes som en riktigt bra och positiv dag överlag tycker jag, vissa dagar känns det bara så.
Vi fortsätter genomgången av hästarna och idag är det dags för Chamori:
Hon har alltid varit en häst vi trott mycket på, men först förra året som fyraåring var hon redo efter mycket tidigare strul. 
Hon gick på två starter från 67 till 80 och visade oss att vår tro på henne inte varit fel med två raka segrar. Sedan startade hon i Norge på Derbydagen men det gick för fort för henne över 1600 meter snabb bana och vasst motstånd. Konstigt nog ska hon ha distans trots att hennes pappa Exceed and Excel normalt sett oftast lämnar sprinters. 
I sista starten förra året skulle vi testa henne på dirttracken, funkar det för henne även om hon nog är bättre på gräset? Tyvärr blev det ett prov helt utan värde när hon kraftigt halkade i starten och nästan gick omkull, hon var aldrig med i loppet utan galopperade bara runt långsamt långt bakom. 
Nu har hon vintervilat och hon som redan innan var stor ser ut att ha växt ytterligare, hon är verkligen ovanligt stor för att vara ett sto. Det känns som att hon är ännu bättre och starkare i år, man ska ha med sig att hon faktiskt endast startat åtta gånger någonsin och fortfarande är lite oerfaren när det kommer till lopp. 
Vi kommer sikta på en del större lopp för ston med henne i år och framför allt göra starter på gräs företrädelsevis. Det ska bli spännande att se hur hon står sig mot de bästa stona och hur pass högt handicapmässigt hon kan ta sig.  

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Våra tvååringar är slutsålda, men vi har några enstaka andelar kvar i ett par andra hästar. Dessutom kommer vi åka på breeze up auktion under våren. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1