Dagbok

Stallets dagbok

En lång dag, men en väldigt bra dag tycker jag. Vi började med en helt vanlig arbetsdag med träning från morgon till lunch, sammanlagt sju turer red vi. 
Klockan 14 hade vi propositionsmöte och mellan jobb och möte hann jag precis analysera igenom det sista av förslaget för att vara helt förberedd. Tyckte det verkligen var en givande och bra genomgång, den tog 2,5 timme men var väl spenderad tid. 
Nu kommer loppen i april och maj att publiceras i stort sett på en gång medan resten kommer inom kort. 
Dags för en ny häst i genomgången inför säsongen och idag blir det High Max:
Han är den av våra hästar som står klart lägst i handicap, men han är ändå nyttig i sin klass och har också tagit sig upp ett hack handicapsmässigt. Han har alltid tränat som en guldhäst utan att vi sett det i loppen, så känslan har alltid varit att han har mer i sig än vi fått ut.
Efter gediget arbete av vår chiropraktor så blev han förra året mycket starkare och bättre i kroppen och han presterade väldigt fint i de starter han gjorde på våren med två segrar och en andraplats på fyra starter (han var kort slagen fyra i årsdebuten). 
Men sedan fick han en röta i en hovvägg och det tog tid att få bort det och få det att växa ned, mycket mer tid än vi trodde från början. Dessutom hade han en envis förkylning på sommaren som tog en massa tid. Men sedan kom han igång och årsdebuterade fint som kort slagen trea där han behövde loppet. I senaste starten blev det lite fel upplägg för honom när täthästen drog iväg och loppet blev förryckt för honom, så det kan vi bara glömma. 
Han är bra i sin klass och förhoppningen är att han ska kunna starta på nu under året och prestera samt kanske ta sig uppåt en bit till, jag tror han kommer få en fin säsong.  

Aktuellt

 • Vill du veta mer? +

  Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
  Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1