Dagbok

Stallets dagbok

Sista dagen i februari! Ett steg närmare våren, mars känns så mycket mindre vinter än vad februari gör. 
Just nu gör vädret det svårt för oss, på dagarna är det ganska många plusgrader med skinande sol och det smälter undan och tinar för fullt. Det hade ju varit bra om det bara fortsatt så, men de senaste nätterna har det varit ganska kallt och imorse var det fem minusgrader. Då blir det ju is och halka överallt samt att det påverkar banorna också, banpersonalen har det inte lätt just nu. Men framåt dagen tinar allt upp igen och så börjar det om... Hade varit så skönt och förenklande om vi sluppit de där minusgraderna nu. 
Vi går vidare i genomgången av hästar och idag blir det Snowfoot:
Han är en av de hästar som startat några gånger i vinter och det pga att han hade varit borta från tävlandet ett bra tag och behövde komma igång igen. Första loppet gjorde han okej i skymundan, men orken tröt sista biten vilket inte var så konstigt alls. Han gick framåt mycket på det loppet och var sedan kort slagen trea efter en rykande avslutning över 1400 meter vilket är för kort distans för honom.
I starten efter vilket också är hans senaste start så blev han tvåa, endast en längd från segern. Där var det start vecka vecka och det klarade han bra även om det så klart inte är idealiskt. Det känns jättebra inför säsongen att han har fått några lopp och att han har gjort det så pass bra. 
Han är en stor häst med mycket utveckling kvar i sig, än har han faktiskt inte startat så många gånger (9 starter med 3 segrar, 2 andraplatser och 1 tredje) efter att ha varit väldigt krånglig med startboxarna tidigare. Han är inte fortfarande inte klockren med det, men det känns ändå som att han har stabiliserat sig och att vi har ett upplägg med lastningen som fungerar (peppar peppar...). 
Det finns all anledning att tro att han kommer kunna höja sitt handicaptal en hel del i år och att han står ganska bra inne i loppen när vårsäsongen börjar.
Han har bara gjort en start på gräs och det var i Jockeyklubbens 2000 Guineas där han blev femma, tre längder från seger och samma tid som trean. Trots att han alltså mest har startat på dirttrack så tror jag gräset kan vara en fördel för honom och det ska bli spännande att se honom göra fler starter där. Vi vill också testa honom mer över längre distanser då det kan passa honom ännu bättre än 1600 med rätt upplägg.
Det finns alltså en hel del att utforska innan vi hittat exakt vad som är hans ideala distans och underlag, men det är ju väldigt bra att han trots allt är så allround och klarar det mesta. Det ska bli intressant att se hur pass mycket han kan höja sig i år.  

Aktuellt

 • Nya åringar! +

  Vi har nu köpt två toppfina åringar och har också eventuellt fler hästar på gång. Är du intresserad av att vara med på en åring eller tvååring så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1