Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det minst sagt fullspäckat schema och en lång dag. Den här veckan är PA inte hemma, igår körde han Öppet Spår i Vasaloppet (på grymma tiden 5,36!) och han kommer köra igen i riktiga Vasaloppet på söndag och är däremellan och åker skidor. 
Så det är mycket att rida den här veckan, men det flöt ändå på väldigt bra och jag är väldigt nöjd med hur hästarna ser ut i träningen och det arbetet de gör just nu. 
Dags att återuppta genomgången av hästar och idag blir det House in Order:
Han har nu precis som Stureplan hunnit bli nio år och jämför man dem två så har de gemensamt att de är två hingstar med enormt stora personligheter. House har ju till och med tidigare agerat hjälphäst åt Snowfoot där han gått med honom i ledvolten och till start och sedan väntat kvar bakom startboxarna när loppet startade. Inte många aktiva galopphästar skulle klara det så stencoolt som han har, han har ett fantastiskt psyke. 
Det psyket gör också att när han tycker det är roligt så har han massor med kapacitet, tycker han det är mindre kul så tar han inte i för fullt. Så att hålla honom på gott humör är otroligt viktigt. 
Han inledde förra året med två lopp som han behövde för att komma igång, han är en ganska stor och tung häst som tar lite tid på sig att bli helt i full form. 
Efter det började han prestera och speciellt när han kom ut på gräset, där gjorde han verkligen fina insatser. På dirttracken är han mycket mer ojämn efter hur loppet passar honom, så planen i år är att hålla honom på gräset så mycket som möjligt. 
Trots att han börjar bli lite äldre så tycker jag att han verkar vara i väldigt fin författning nu inför det här året.  Han har haft 83 som högst i hcp, står just nu i 79 och det tror jag är en bra utgångspunkt för säsongen, att han kommer stå ganska bra inne i loppen.

Aktuellt

 • Vill du veta mer? +

  Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
  Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1