Dagbok

Stallets dagbok

Efter gårdagens och nattens regn så var det första jag gjorde imorse att inspektera banorna. De låg packade som skydd mot regnet vilket hade räddat banan till stor del. Men trots det kunde man känna att det var geggigt på toppen och vi fick också senare meddelande om att banorna inte skulle köras idag eftersom de behövde torka mer innan de kunde jobbas med.
Det var ett enkelt beslut att hoppa över träningen idag, efter så här pass mycket nederbörd var det omöjligt för banpersonalen att presentera en bra bana. Dock ska man veta att det här kommer torka upp fort, på måndag bör banorna vara i fint skick igen. 
Vi fortsätter genomgången av hästar (jag har ingen speciell ordning här utan blandar friskt) och idag är det dags för Gold Streak:
Vi köpte honom på en onlineauktion genom tyska BBAG där hästar från hela Europa fanns med. Han stod dock inte längre bort än i ett av grannstallen (De Burca). Vi var över och tittade på honom innan auktionen och gillade honom mycket, tror att vi gjorde ett fynd. 
Han har siktat mot kval under vintern, men behöver mer övning i startboxarna innan han är redo och det märks också att han inte är så tidig som vi först trodde, han har utvecklats massor den senaste tiden. I hans senaste snabbjobb visade han imponerande fartresurser vilket verkligen satte upp förhoppningarna på honom mycket. 
Han är alltså nybliven treåring och planen är att han kvalar och debuterar när vårsäsongen sätter igång och sedan får vi vartefter utvärdera gällande distanser och kapacitet, det är svårt att sikta på några speciella lopp förrän vi vet mer om vad som passar bäst. Han är alltså ett oskrivet kort än så länge och det ska bli väldigt roligt att se vad han kan prestera. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Våra tvååringar är slutsålda, men vi har några enstaka andelar kvar i ett par andra hästar. Dessutom kommer vi åka på breeze up auktion under våren. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1