Dagbok

Stallets dagbok

Bra inledning på dagen med träning av hästarna och snabbare arbeten för House in Order, Perfect Sister och Hällmyrans Zahra som alla jobbade en och en på ett mycket bra sätt.
Longering av åringarna och Douze Points hade sadel på sig för första gången och skötte sig som ett superproffs, han har verkligen utvecklats massor i kroppen och är jättefin.
Så långt var dagen fantastisk, men så kom då plötsligt ett meddelande om att morgondagens tävlingar är inställda. Där och då förvandlades dagen snabbt till ett mindre kaos.
Många upprörda känslor både från tränare och ägare, här hade tydlig information från Svensk Galopp i förtid varit väldigt bra.
Jag är numera återigen ordförande i vår tränarförening och i egenskap av det fick jag minst sagt många samtal, telefonen har gått varm precis hela dagen.
Det här är min personliga åsikt om de inställda tävlingarna:
Man ska absolut ta pandemin och smittorisken på högsta allvar, ingen tvekan alls där. Dock måste man ändå ha lite perspektiv på det hela och inte få panik och bara ställa in. 
En person i ett stall har varit sjuk och har konstaterats med Covid-19. Hon är frisk sedan en tid tillbaka och ingen annan i det stallet har uppvisat några symptom. När det här kom fram igår var planen att sätta in åtgärder och restriktioner för det stallet för säkerhets skull. Det borde ha varit mer än tillräckligt.
Det är tävlingar utomhus och risken för smitta där måste anses vara extremt låg, det här är ju inte alls några moment med närkontakt. Jämför då med t ex fotboll som borde vara en betydligt större risk och där lag från olika städer och t o m olika länder möts. Det spelas fotboll för fullt även fast flera spelare är drabbade, t ex är Sveriges förbundskapten just nu konstaterad smittad. Inte inställs det för det utan det spelas vidare med andra spelare/ledare och de som är sjuka är naturligtvis inte med.
Galopptävlingar klassas nu som arbetsplats och det är därför vi har kunnat tävla hela tiden. En arbetsplats stänger inte ner pga att en medarbetare är sjuk, jag har inte hört talas om något kontor som har bommat igen pga att en i personalen är smittad. 
Vi följer de riktlinjer som finns och vi hade kunnat öka upp säkerheten ett snäpp till om det var nödvändigt, vi har stora ytor på Bro Park och har alla möjligheter att anordna säkra tävlingar med stora avstånd mellan de aktiva vilket vi också har gjort. 
Nu är beslutet taget och det blir inga tävlingar imorgon. Vi tränare är helt eniga om att det är av högsta vikt att den här tävlingsdagen rids och det så fort som möjligt. Personalen i det drabbade stallet har idag testats och om de alla förhoppningsvis är negativa så borde det då åter vara grönt ljus för tävlingar och då får Svensk Galopp hitta en bra dag för den här tävlingsdagen och det helst denna vecka. 
Det finns egentligen mycket mer att säga om det här och hur det har skötts, men det här får räcka för nu och vi hoppas verkligen att det här ordnar upp sig fort.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5) och har fyra vinnande avkommor i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1