Dagbok

Stallets dagbok

Hemma efter en lång, men väldigt trevlig lördag! Träning som vanligt på förmiddagen med en del raskare träning och hästarna såg mycket fina ut. 
Som jag skrev igår så var det ingen vanlig lördag, det var Tobias sista arbetsdag. Han har ju varit i vårt stall länge, först som praktikant, sedan som anställd och därefter som assisterande tränare. Han kommer vara saknad med sitt glada humör och sitt engagemang.
Vi firade honom på fikat med presenter och tårtor, vi har aldrig någonsin haft så många tårtor på en gång, fem stycken blev det till slut och alla var av större storlek och framför allt var alla supergoda. Vi var väldigt många på plats idag och det kändes jättefint att vi kunde få ett så bra och mysigt avfirande. 
Planen för Tobias är att åka till USA och jobba, men det här med papper kan ta mer tid än han från början trodde så nu kommer han nog vänta med det till våren och han kommer innan dess att åka till Dubai med den eller de hästar vi åker dit med vilket vi siktar starkt på. Så helt försvinner han inte från stallet även om det så klart nu blir stora förändringar.
Det gör också att all ordinarie personal stannar hemma och jobbar med hästarna över vintern. 
Tobias efterträdare är klar och anländer den 1 oktober, presentation kommer på måndag. Den personen har själv valt att inte åka till Dubai utan vill vara hemma och jobba med hästarna vilket känns perfekt att ha en fullt ansvarig hemma hela tiden. I vintras var ju Tobias i Dubai och jag åkte fram och tillbaka, på det här sättet är vi betydligt bättre rustade på hemmaplan i vinter.
Efter vi var klara vid lunch så blev det mer tårta (vi får jobba hårt om allt ska gå åt...) och så en hundpromenad tills regnet satte igång plötsligt.
På eftermiddagen åkte vi ett helt gäng till Eva Isacsson-Sjunesson och Bosse Helander (deras gårdar ligger väldigt nära varandra) och tittade på alla deras åringar. Eftersom åringarna för första gången inte kommer vara på plats utan endast via film vid auktionen så krävs det att man åker runt och inspekterar. Auktionen är lördagen den 19 september, så det är inte lång tid kvar och det blir hektiskt att hinna med. 
En film kan man absolut få ett intryck av, men för att se ordentligt alla fördelar och nackdelar så bör man se dem "live" tycker i alla fall jag.
Imorgon blir det en lugn dag, men sedan väntar en väldigt intensiv vecka med både resa till Jägersro, åringsinspektion, möten och naturligtvis träning. Veckan avslutas med tävlingar på Bro Park nästa söndag, så det är ett fullspäckat schema som väntar.
Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

Aktuellt

 • Andelar Åringar +

  Två svenska åringar är redan inköpta och vi siktar på fler hästar vid höstens auktioner utomlands.
  Är du intresserad av att vara med på en mindre eller större andel?

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1