Dagbok

Stallets dagbok

En ganska vanlig måndag som ju brukar vara intensiv med mycket arbete samt en hel del extra som t ex att vår hovslagare jobbar hos oss då. Vissa hästar står lugnt uppbundna när han skor och dessa innebär inget större merjobb för oss. Dock har vi också ett antal som istället behöver hållas vilket ju tar en hel del tid i anspråk och just idag var det i stort sett uteslutande sådana hästar som skoddes. Man får dock bara ta den tiden det tar, det är absolut prioriterat att det blir tryggt och harmoniskt för varje häst.
På måndagar är det alltid höger varv på dirttracken och även om jag personligen tycker det är lite tråkigare att de gör den raskare halvan av träningen långt bort på bortre långsidan så är det ändå en bra variation för dem att jobba sig i andra varvet en gång i veckan. 
Idag var det också anmälningar till bl a Göteborg näst nästa söndag (dvs den 16e) och vi siktar på start med Bright Light och High Max där. Det var också en hel radda med storloppsanmälningar idag inför hösten och flera spännande anmälningar för vår del gjordes, vi har en hel del roligt att se fram emot efter sommaren.
Slutligen för idag; Kultur-Sverige gör vårt jobb åt oss just nu vilket känns oerhört lovande. Med oss menar jag galoppen (och travet) där de som styr borde jobba stenhårt med idéer och förslag hur vi ska kunna få tillbaka publiken/ägare till banorna. Nu kan vi istället åka snålskjuts på att ett helt gäng artister/skådespelare mfl är i uppror över de otroligt skeva regler som gäller just nu. Att det inte får vara publik på arenor, konserter, idrotter, men däremot kan restauranger, köpcentrum, färjor mm proppa in hur många som helst. 
Efter ett hårt tryck de senaste dagarna där det krävts avgång för kulturministern så utlovades idag ett besked inom ett par veckor hur det blir med begränsningar för publik och vad som kommer att gälla. Det känns som att det är bra chans att det lättas på reglerna även här vilket vore helt logiskt. Dessutom går alla Sveriges kurvor nedåt nu, vilket är ännu ett bra argument. Vi håller verkligen tummarna för ett bra besked inom kort!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1