Dagbok

Stallets dagbok

Dagen efter seger har man alltid lite extra energi med sig, det känns så klart roligt och ett kvitto på det jobb vi alla lägger ner. Mr Tooma Globals seger gladde oss mycket och även Kew Bridges tredjeplats efter en tids frånvaro kändes klart positiv.
Samtidigt så är man också fundersam på om någon häst gått dåligt och man inte har någon direkt förklaring till det. Igår underpresterade Chizhou och det fanns liksom ingen som helst anledning till det. Idag verkar allt hur bra som helst med henne och inga svar alls har vi fått än så länge i alla fall.
Så riktigt nöjd är man bara om samtliga hästar har presterat på topp, man vill ju att det ska gå bra för alla så klart.
Gårdagens start och kvalhästar mådde alla bra och verkar ha tagit sina lopp utmärkt. Vi tränade som vanligt idag och arbetsdagen flöt på fint. Extra roligt är att Stureplan nu har kommit så långt i sin träning att han är ute på dirttracken igen. Han sparkade ju i boxen och fick en skada i hoven i slutet av förra sommaren och det har tagit tid. Efter igångsättning med först travpass och sedan lugna canters har träningsmängden ökats mer och mer. Nu har han sedan en tid gått två canterrundor på rakbanan och från denna vecka har vi börjat rida på banan igen. Att vi väntat lite med det beror på att han är stark och vill dra iväg, på rakbanan går det lättare att hålla honom i de tempon vi själva vill. 
Det känns jätteskoj att se honom ute på banan igen, själva symbolvärdet att han är ute där igen och på gång tillbaka är stort.
Idag var det också startanmälan till på onsdag och då har vi tre starthästar; Bright Light i en handicap över 2400 meter med Angelika, Chamori med Fredrik i ett maidenlopp och High Max med Malva i ett amatörlopp, samtliga lopp på gräs.
Imorgon tränar vi vidare!

Aktuellt

 • Andelar Åringar +

  Två svenska åringar är redan inköpta och vi siktar på fler hästar vid höstens auktioner utomlands.
  Är du intresserad av att vara med på en mindre eller större andel?

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1