Dagbok

Stallets dagbok

En väldigt märklig Derbydag utan publik och ägare. Nu har vi ju vant oss vid tomma läktare, men när det var en så här pass stor dag så kändes det så påtagligt och tomt överallt.
För vår del blev dagen ingen framgång, men det är bara att ladda om och sikta framåt mot nya mål, vi kommer igen!
Angående publiken så tycker jag det är hög tid att ansvariga inom Svensk Galopp pratar ihop sig med travet och börjar hitta lösningar för att få tillbaka ägare och publik igen, där ägarna naturligtvis är det klart viktigaste. De lägger ner stora pengar och satsningar på sina hästar och är det bara möjligt så borde man kunna ordna så de får se sina hästar tävla vilket så klart ju är höjdpunkten för en ägare. 
Självklart är det viktigt att det sker utan att äventyra säkerheten, men det finns det alla möjligheter till. 
Det var en sak när det endast var trav och galopp som tävlade och andra sporter var nedstängda, men för att nu sätta saker lite i perspektiv:
Det avråds inte längre från närkontakt i sporter vilket gör att i stort sett alla sporter är i full gång. Vi har en utomhussport med långa avstånd och mycket stora ytor där åskådare (i första hand ägare) skulle kunna vara utan att ta några risker alls. 
Restauranger är öppna överallt, så då borde banorna kunna ha sina restauranger öppna och att det är ett avstängt område med annan ingång, dvs ett område är restaurangområde och ett område är tävlingsområde/arbetsplats. Så fungerar det nu i både Norge och Danmark och borde kunna vara samma här.
Det går också att dela upp områden för publiken så att det är ett begränsat antal på olika delar av området och att helt enkel dela upp allt i mindre sektioner.
Titta på samhället i övrigt, köpcentrum är öppna utan begränsning, gym och simhallar mm, det finns hur många exempel som helst.
Naturligtvis måste ändringar ske i samarbete med myndigheter, men man borde verkligen jobba aktivt för att hitta lösningar och det genast.


Aktuellt

 • Andelar Åringar +

  Två svenska åringar är redan inköpta och vi siktar på fler hästar vid höstens auktioner utomlands.
  Är du intresserad av att vara med på en mindre eller större andel?

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1