Dagbok

Stallets dagbok

Det var ingen riktigt vanlig arbetsdag i stallet idag. Johan Lindberg (banpersonal på Bro Park och tidigare jockey) gifter sig med Matilda i augusti och idag var det dags för svensexa. Därför var Tobias och Fredrik bara i stallet till klockan åtta imorse med fokus på att hinna rida så mycket som möjligt innan de åkte.
Jag var på plats tidigare så att de första turerna som då reds ovanligt tidigt var redo, dvs alla hästar var fodrade och de första hästarna som skulle ridas var ute i walkern.
Övriga jobbade enligt det normala upplägget med mockning och stallsysslor först och därefter ridning och träning av hästar. 
Som ofta på måndagar var det mycket på en gång, bl a var vår hovslagare på plats hela förmiddagen och hade fullt upp. 
Dagen fungerade bra även om det kändes en aning rörigt på morgonen när alla vanliga rutiner var lite upp och ner mot det normala, men det ordnade upp sig vartefter.
Idag var det också anmälningar till söndagen den 19e och då har vi en hel del hästar anmälda. Några av dem startar först nu på onsdag och vi ser hur de presterar där innan vi helt bestämmer något angående den veckan, men vi räknar med start för de flesta.
Idag var det också startanmälan till på söndag som är årets Derbydag. Vi har Dhakota i Derby Consolation och så har vi då Timo Nurmos i Svenskt Derby 2020. Bara att ha en häst med i Derbyt är ju oerhört stort och ärofyllt. 
Min första Derbyhäst var Stureplan som var första häst utanför pengarna. Distansen var i längsta laget och han låg på mycket från start och hamnade för långt fram. Jag kan säga att det ändå var en helt magisk känsla bara att ha med en häst i ledvolten där i Derbyt. Efter det loppet åkte han till Norge och vann Derbymilen som ju var mycket mer hans distans.
Nästa Derbyhäst var Daxios, men han var aldrig anmäld i Svenskt Derby (han köptes för sent för att anmälas) utan det var Norsk Derby som gällde och tyvärr blev han så rejält trängd i sista sväng att han nästan gick omkull och tappade alla möjligheter där. 
Timo Nurmos är alltså vår tredje Derbyhäst och han är med även i Norsk Derby som troligtvis är hans bästa chans med tanke på att det är på gräs.
Att satsa på fina unghästar som kan konkurrera i de största loppen är utan tvekan en inriktning och en målsättning för vårt stall, vi vill vara med i de bästa loppen och sikta högt. Det här är något jag hoppas vi kan utveckla mer och mer på sikt, att satsa stort. Det kräver så klart ägare som är villiga att göra den satsningen och jag är så tacksam för alla ägare vi har just nu och välkomnar samtidigt ännu fler framöver. 

Aktuellt

 • Andelar Åringar +

  Två svenska åringar är redan inköpta och vi siktar på fler hästar vid höstens auktioner utomlands.
  Är du intresserad av att vara med på en mindre eller större andel?

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1