Dagbok

Stallets dagbok

Inget bra väder, men ändå stor tur med vädret! Vad betyder det? Jo, imorse hällregnade det rejält medan vi inledde med morgonens alla stallrutiner som fodring, utsläpp i walker, mockning mm. Walkern (skrittmaskinen) har ju tak, så där är det alltid okej att ha hästarna även när det spöregnar. Däremot avvaktade vi med att släppa ut dem i hagarna.
Lagom till första turen för dagen red ut så slutade det regna och även om ovädret hängde i luften och liksom hotade så höll det sig borta så länge vi red och vi kunde också börja släppa ut i hagarna.
En stund efter sista turen för dagen kommit in så började det regna igen och precis när vi var klara vid lunch så fullständigt vräkte det ner. Dagen brukar avslutas med en ordentlig promenad med hundarna, men det kändes ju tveksamt med en längre runda. Vi körde upp bilarna till läktaren för att bara ta ut dem en kort liten sväng på gräset. I samma stund som de hoppade ut ur bilen så slutade regnet igen och vi kunde promenera (visserligen i väldigt blött gräs) i uppehåll. Det var en ovanligt bra timing idag alltså!
Det enda planerade som fick ändras var plantering av nya blommor, att stå i ösregn och plantera lockade måttligt. Jag gjorde ändå ett försök att börja, men lade ner det efter en kort stund, det får vänta någon dag.
Själva träningen idag gick fint och den som gick raskast var Chamori som gick en canter och sedan raskt över upploppet och då gick det undan, vilken häst hon är! Det här var en liten övning vi gjorde med henne inför debuten om dryga två veckor. 
I övrigt mycket blandade tempon och hela dagen har varit trevlig och flutit på mycket bra.
I skrivande stund väntar jag på Epsom Derby, dvs det engelska derbyt som rids om en liten stund och som naturligtvis inte får missas. Apropå Derbyn så är det imorgon bara en vecka kvar till Derbyt i Sverige där vi har med Timo Nurmos och det är ju så klart otroligt spännande. På måndag kommer startlistan!
Önskar er alla en trevlig helg!

Aktuellt

 • Andelar Åringar +

  Två svenska åringar är redan inköpta och vi siktar på fler hästar vid höstens auktioner utomlands.
  Är du intresserad av att vara med på en mindre eller större andel?

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1