Dagbok

Stallets dagbok

Nu är vi på väg hem och är troligtvis framme ca kl 01 i natt. Att göra två resor på rad så här sliter enormt och speciellt för Tobias som är huvudsaklig chaufför, en stor eloge till honom för fantastiskt tapper insats!
Vi var framme 03.20 imorse på Övrevoll och efter promenad och installering i boxen med fodring så blev det några få timmars sömn på hotellet. Därefter tillbaka till banan och en liten sväng med Timo Nurmos på gräsbanan där vi fått tillstånd att rida runt för att visa honom banan. 
Därefter hotellfrukost och den var riktigt bra efter omständigheterna. Sedan Corona så är det ju begränsat hur servering kan ske och vissa hotell (läs Scandic Triangeln i Malmö) har då rent usel frukost där knappt något alls finns. Här hade de (Scandic Fornebu) dock gjort ett gott jobb och när jag ändå är igång som recensent så var frukosten och servicen i Malmö på Best Western Hotell Royal förstklassig även om själva hotellet var enkelt. 
Efter frukost blev det några timmars sömn ytterligare vilket var välbehövligt. Därefter tillbaka till banan igen och så lite väntan innan tävlingarna drog igång.
Timo gjorde ett fint lopp och blev femma och endast 3,5 längd slagen av vinnaren. Fredrik gav honom ett perfekt uppbyggligt lopp och ändå en välbehövlig genomkörare inför Svenskt Derby om 3,5 vecka. Han tyckte Timo kändes fin, men att han som väntat blev trött mot slutet och det visste vi på förhand att han behövde det här loppet. 
När han blev snorig (i bihålan) för några veckor sedan blev det ett uppehåll i träningen och han tappade självklart en del där, så det här loppet behövdes.
Vi är jättenöjda med dagens insats även om själva placeringen blev blygsam, men det var inte idag det gällde utan det här loppet hade andra syften. Man ska heller inte glömma att han idag startade i en handicap efter 86 mot äldre hästar med full form, det var inget gratislopp.
Jag har uppdaterat med kommentar angående dagens lopp och ni hittar det som vanligt under fliken (Starter &) Resultat, så kolla in där.
Imorgon är det då Midsommarafton, men först ska hästarna ut och tränas som vanligt!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1