Dagbok

Stallets dagbok

Det var många som red idag och då blir det större turer. Det är alltid trevligt när det är många i varje tur och nyttigt för hästarna att träna ihop i större gäng. Man får dock inte glömma att vissa hästar trivs bättre att träna med färre hästar och det får man anpassa sig efter. Det är viktigt att varje häst får de bästa förutsättningarna och alla är olika. Man får prova sig fram och hitta rätt upplägg för de som är lite knepigare medan andra hästar däremot är helt okomplicerade och fungerar bra med det mesta.
Idag var det lite blandad träning med en hel del raskare tempon. 
Starthästarna från i onsdags; High Max, Light Treading och Bright Light tog sina lopp på bästa sätt och var ute och cantrade idag men åt det lugnare hållet. De siktar på ny start ganska snart igen.
Perfect Sister och Double Down passar utmärkt att ridas tillsammans just nu eftersom de är i samma träningsfas. De har växt en hel del och då fått ta det lite lugnt, men nu är båda igång med mer träning igen. Idag var det rakbanan som gällde för dem och båda hästarna är verkligen duktiga och talangfulla.
Snowfoot och Chamori har kommit långt och även gjort några snabbare arbeten. Idag gick de en canter i gott tempo tillsammans med Chizhou som är starkt på gång uppåt i form. Hon har behövt jobbat uppbyggande länge under vintern men har nu ökat upp tempot mer och mer.
Dhakota, Mr Tooma Global, A Ragman och Sharp Eye har tränat ihop en hel del den senaste tiden och gjorde så även idag i friskt tempo. De är redo för start inom ett par veckor allihop.
Det här var bara några av alla som tränade idag, jag kommer framöver variera lite vilka hästar som jag skriver mer om så alla är med då och då.
Imorgon är det tävlingar på Jägersro och det ser minst sagt högintressant ut med flera elithästar som kommer ut och får ett första lopp inför storloppssäsongen. Pramms Memorial rids ju redan om några veckor så det ska bli extra spännande att se ITM Spring Mile. Tävlingarna visas både i Tv12 och på atg.se (där man naturligtvis väljer bankanal Jägersro för att hänga med från banan).


Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1