Dagbok

Stallets dagbok

Idag kom startlistan till nästa onsdag och då har vi tre startande; Bright Light, High Max och Light Treading. Den sistnämnda rids av Angelika som rider sitt första lopp som lärling. 
När hon gick i gymnasiet och jobbade extra hos oss så red hon amatörlopp och vann tre gånger. Efter studenten flyttade hon till England och har sedan jobbat heltid med galopp i Newmarket under 2,5 år. 
Så kom hon hem nu för ett tag sedan och är nu alltså redo att ta steget upp som lärling. Det är otroligt förmånligt att få fyra kilos viktlättnad med en så duktig och begåvad ryttare som Angelika är. 
Nu startar vi upp lite mjukt med bara en ritt denna gång, en plan som vi haft för att det inte ska bli för mycket direkt. Som amatör (som Angelika var tidigare) rider man sällan mer än ett lopp om dagen, så det är ju en stor omställning när det finns massor med lopp per dag som är möjliga. Vi ville därför inte börja med för många ritter. Det är ju viktigast att kunna tillvarata varje hästs chans på bästa sätt och se till ha optimal styrka och ork, men planen är att öka på antal ritter ganska raskt vartefter. Det här ska bli jättespännande!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1