Dagbok

Stallets dagbok

Jag vet att det här är "väderbloggen" emellanåt, mycket prat om vädret. Är man ute stor del av dagen och all träning sker utomhus så påverkar det ju ganska mycket. Idag blåste det storm kändes det som och framåt lunch yrde till och med några snöflingor, inget toppväder alltså. Det är ju så mycket mer lättjobbat när vädret är trevligare än det var idag, men det är bara att kämpa på oavsett.
Måndagar innebär högervarv på dirttracken och vi varvade som vanligt träning där och på rakbanan. Eftersom det var röd dag idag så var det många lediga på plats som ville rida och det är roligt när det blir många i turerna. Matilda hade lurat med sig Camilla Karlsson (Stall Dollar) som ju har ett förflutet som lärling på den tiden när vi höll till på Täby Galopp. Camilla rider ridhästar nuförtiden, men en galopphäst var det två år sedan hon red. Det syntes dock inte, hon red Mr Tooma Global hur fint som helst ute på dirttracken. 
Snowfoot och Chamori startboxtränade idag igen och vi stängde bakgrindarna för Chamori och så fick hon backa lite så hon kände att det var stopp där. Det här var nästa steg i hennes startboxträning och det klarade hon med glans. Snowfoot behöver öva några gånger ytterligare innan vi börjar stänga in honom, det är viktigt att han får fullt förtroende och lugn innan man kör nästa etapp.
De andra två tvååringarna, Double Down och Perfect Sister, cantrade tillsammans på rakbanan och de tränar fint ihop. Fredrik red Perfect Sister för första gången idag och de såg ut att trivas utmärkt tillsammans.
Jag är nöjd med hela dagens träning, hästarna såg fina ut och skötte sig strålande trots blåsten.
Imorgon är det en del raskare träning på programmet!

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5) och har fyra vinnande avkommor i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1