Dagbok

Stallets dagbok

När dagens första tur red ut sken redan solen. När andra turen red ut sa Fredrik att "det var ett helt underbart väder", solen värmde från en klarblå himmel. En halvtimme senare kunde inte ens den blåa himmeln skymtas, grå moln täckte varenda centimeter. Några minuter senare öste regnet ner, helt otroligt vad fort det väderomslaget gick!
När det regnar och man rider en häst som ligger på så kan det bli extra jobbigt, tyglarna blir blöta och man får inte samma tag i dem. Både Lina som red Bright Light och Angelika som red Light Treading fick kämpa hårt för att hålla sina hästar. Även om båda gick i ett raskt tempo så ville hästarna gärna gå ännu fortare.  
I dagens fjärde tur blev det startboxträning, det var Chamori, Snowfoot och A Ragman som var där. A Ragman närmar sig kval och även om han tränat mycket i startboxarna tidigare så var det ett tag sedan och några repetitioner är bara bra. Tvååringarna övar vi flitigt med nu när startboxarna finns tillgängliga varje dag, man behöver inte träna så himla länge varje gång utan bara göra det lite lätt och okomplicerat.
Sista (och sjätte) turen för dagen var Perfect Sister som vi sätter igång igen efter ett liten vila pga förkylning och växtperiod. Hon har samma fina psyke och självförtroende som sin syster Perfect Girl Ester, okomplicerad och cool. Efter några dagars igångsättning med travturer är hon nu redo att återuppta canterträningen igen.
Idag öppnade då den andra rakbanan, den högra, samtidigt som den vänstra för tillfället är stängd för underhållsarbete. Den högra kändes mycket bra, precis lagom djup med bra svikt under. Vi har varit mer än nöjda med den vänstra banan hela tiden, men frågan är om inte den högra till och med är snäppet bättre? Så kändes det idag i alla fall.
Gällande fix och pysselavdelningen så jobbar vi vidare med frisering av samtliga manar och fler än hälften är klara. Idag blev det också plantering av blommor i alla lådorna vid vår infart, vinterns ljungblommor har kämpat tappert men verkligen gjort sitt och det var skönt att få dem utbytta. 
Imorgon är det en lugnare dag efter två dagars raskare träning.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5) och har fyra vinnande avkommor i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1