Dagbok

Stallets dagbok

På söndag är det ju dags för vårens första tävlingsdag på Bro Park. Vi kommer faktiskt inte ha någon starthäst, Label Black är struken och han var vår enda startanmälda häst. Därmed kommer jag och övriga i stallet få se tävlingarna hemifrån vilket känns lite ovant. Att tävlingarna överhuvudtaget kan avridas beror ju på att det är klassat som en arbetsplats (vilket jag skrev om häromdagen). Svensk Galopp tar det här på största allvar och har skickat ut tre sidor med noggranna instruktioner till alla aktiva och det är stenhårda och tydliga regler som gäller tävlingsdagar. 
Endast ryttare, tränare, träckare samt funktionärer kommer in på området, vakter kommer kontrollera alla. Varje tränare måste anmäla vilka som träcker och samtliga ska visa id-handling samt ett särskilt kort som delas ut.
Bastun och duscharna är stängda och de som bara har en ritt får inte byta om i omklädningsrummet. Då återstår ett fåtal med flera ritter och de får anvisade platser långt ifrån varandra. Tränare får inte komma in i omklädningsrummet utan får hämta sadlar vid utgången och ge ridorder per telefon innan. 
Det här var bara några av alla nya regler som gäller, men jag tycker det är bra att vi visar att vi gör det här så strikt som möjligt.
Dagens träning gick utmärkt och hästarna tränade på och såg fina ut. Det blev en bra och effektiv dag där vi förutom själva träningen även hann med mycket annat arbete i stallet som behövdes göras. Tobias gör ett mycket bra arbete inne i stallet nu när han inte kan rida för tillfället.
Nu framåt kvällen yr snön här, jag som trodde att vi sett det sista av snön nu innan våren. Vi får hoppas den försvinner lika fort som den kom!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1