Dagbok

Stallets dagbok

För tillfället ordnas banorna inför säsongen. Idag och imorgon är rakbanan stängd, den ska hyvlas och jämnas och även rakbana 2 som alltså ligger bredvid ska ordnas då den legat plattad över vintern. När detta är klart stänger istället dirttracken som då kommer hyvlas och mätas så den är jämn överallt. Eftersom banorna körs extra mycket på vintern när det är kallt så gör det att sandmassorna flyttar sig en del och då är det viktigt att återställa emellanåt.
Så idag skedde all träning på dirttracken som är precis lagom i min smak, inte för stum som den kan bli ibland när den körs för mycket med den s k välten som mera plattar. Nu är det bra svikt i botten och precis lagom djup för en skonsam men effektiv träning.
Hästarna tränade på och såg starka ut, de är klart på gång att bli redo för start vartefter och vi ser fram emot att tävlingarna ska sätta igång nu om 2,5 vecka, söndagen den 5 april.
Idag kom också de nya övningsboxarna på plats ute på banan. Tidigare har vi bara kunnat träna på torsdagar då tävlingsboxarna körts ut och personal har funnits till hands. Nu har då äntligen de här nya boxarna anlänt som vi har väntat på länge och de ser identiska ut med tävlingsboxarna förutom att en av dem är lite bredare så man kan börja där när hästarna inte är vana.
Nu kommer övningsboxarna stå ute vid banan så vi kan träna där hur mycket vi vill och istället får vi boka tid om vi får problem och behöver hjälp av startboxpersonal, mycket bättre tycker jag!
Idag fick Chamori och Snowfoot öva litegrann och efter att ha fått titta en stund skrittade de exemplariskt igenom ett par gånger utan problem, mycket duktiga bägge två.
Imorgon tränar vi vidare!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1