Dagbok

Stallets dagbok

Nu är Timo Nurmos på väg hem igen. Hela processen tar rätt lång tid och kräver att hästarna tar det lugnt och inte slösar energi på att stressa. Först lastas hästarna och åker från stallet och därefter in i "flygcontainers" (där de står två och två ungefär som i en transport). När samtliga hästar är ilastade körs alla containers in i planet och det flyger iväg. Både dit och hem har vi åkt via England eftersom vi fått använda Godolphins plan och de har haft med sig hästar som ska dit. 
När de sedan i eftermiddags anlände till Köpenhamn så kom då en container i taget och vartefter lastades hästarna ut från den och in i väntande transport. Det tog tid då det ska kontrolleras noga med alla papper och hästar, det måste bli rätt och att allt sköts som det ska. Så det tog ett par timmar från det att första häst lastades ur innan sista var klar och de kunde komma iväg. Ingen fick åka förrän allt var klart och både hästar och grejer var avprickade och lastade. 
Nu är de som ska till Bro Park installerade på Jägersro för vila och övernattning och imorgon bitti körs de hem och anländer under eftermiddagen. Tobias har rapporterat att Timo mår bra och verkar ha klarat resan fint så här långt.
Vilket otroligt äventyr den här Dubairesan har varit! Vi har genom det här gett honom bästa möjliga förutsättning att utvecklas under vintern och han har verkligen blommat ut och stortrivts.
Att sedan ha starthäst och stå i ledvolten i Meydan var något vi verkligen såg fram emot, men känslan till och med översteg alla förväntningar, det var stort att bara vara med. När han sedan topplevererade i sitt andra lopp och var tvåa på gräs, ja det var så fantastiskt så det var svårt att ta in. 
Det här har inte bara varit väldigt utvecklande för hästen utan också för mig som tränare och Fredrik som jockey som red lopp mot världsjockeys. Det har gett massor med mersmak och kommande vinter hoppas jag att vi kan återvända med flera hästar, vi satsar hårt på att få med så många som möjligt.

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1