Dagbok

Stallets dagbok

Semmeldagen, den var ju absolut tvungen att firas med lite goda semlor. I Bro har vi konditori Mazarin som har bra kvalitet på både tårtor, bullar, sallader mm. Där inhandlades ett antal mycket goda semlor dagen till ära, så det blev extra gott fika idag.
Turerna gick fint och hästarna såg bra ut. Det känns för tillfället ganska lugnt på träningsfronten gällande hela Bro Park, jag tror en hel del stallar vilar en stor del av sina hästar att döma av hur få hästar man ser ute. Vi som inte startat så många under vintern har istället mycket träning att göra inför vårpremiären och att det är lugnt ute på banorna känns ju bara skönt.
Nu är vi framme vid sista hästen i den här genomgången av alla hästar som jag alltid brukar göra inför våren:
Chizhou- Andra avkomman till duktiga Chiloé som vi hade i träning. Chizhou är lik sin mamma både utseendemässigt och även till psyket, lugna och stabila hästar som inte slösar energi i onödan.
Efter några lopp på väl kort distans gick hon i höstas ut över långt för första gången och visade då att det var rätt distans, hon kom fort på slutet och var tvåa slagen med nos.
Sedan har hon startat en gång till och blev då ordentligt knuffad i loppet flera gånger. Hon ådrog sig då en blödning i en muskel som det visade sig till slut efter flera undersökningar och nu är det läkt och hon har precis börjat ridas igen. Hon förmodligen vara startklar i slutet av april, början av maj.
Vår förhoppning är att hon i år ska kunna utvecklas ordentligt över lång distans och speciellt på gräs som bör vara en stor fördel för henne. Både härstamningsmässigt och hur hon agerat på gräset så bör hon vara klassen bättre där, men fungerar även på dirttracken.

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1