Dagbok

Stallets dagbok

Så har år 2020 kommit igång mera på riktigt kändes det som. Igår var ju en lugn dag för de flesta människor, idag var första vardagen på året. 
Vi tränade på som vanligt och hästarna skötte sig fint. Rakbanan är i mycket bra skick och det var där vi red.
Sju plusgrader i januari hör inte till vanligheterna även om det blåste rejält. Jag vet ju att det egentligen behövs en period med rejäl kyla för att ta död på en del bakterier och annat, men kan ändå inte låta bli att njuta av de ovanligt varma graderna.
Här kommer nu den utlovade sammanfattningen av år 2019:
Det klart bästa året någonsin för oss utan tvekan. Nästan 2,2 miljoner i insprungna pengar och det var en stor milstolpe att passera två miljoner.
En viktig sak är att vi visade att vi klarar att konkurrera i de stora loppen. Visst är varje seger jätterolig oavsett om det är låg eller hög klass. Men konkurrensen i de flesta storlopp är på en helt annan nivå och jag hade inte alls varit lika nöjd om vi bara fått ihop de här prispengarna i vanliga lopp. Det betyder enormt mycket att vi har fått fram hästar som räckt att både vinna och placera sig i de största loppen.
Med endast fyra tvååringar i stallet var det fantastiskt att en av dem var Timo Nurmos som presterade allt vi drömde om och mer därtill. 
Perfect Girl Esters säsong och utveckling var också strålande där hon inte bara vann Derby Sprint utan följde upp det med att konkurrera starkt mot äldre hästar och tredjeplatsen i SM för Sprinters kändes som en seger.
Sedan var det ändå hästar som inte presterade som vi hoppades på. Jag har svårt att tro att vi något år kommer få varenda häst att nå de förhoppningar som finns, det ingår liksom att vissa hästar inte blir det man tror eller kanske till och med vet att de kan, men det är lika frustrerande ändå.
I några fall hittade vi förklaringar som gör att de förhoppningsvis kan blomma ut i år istället. Andra hästar har fått nya liv som ridhästar och det är ju en stor besvikelse när man får ge upp. Vi jobbar så hårt för att varje häst ska få det bästa möjliga, men ibland får man inse att den inte har det där extra som man trodde.
År 2019 kändes också som året då vi började hittade rätt upplägg för träningen och allt runt. Det är ju det som är roligt, man blir aldrig klar och kan allt, man utvecklas hela tiden och hittar nya vägar och lär sig nya saker. Vi ändrade på en hel del, testade oss fram och fick bra svar med hur hästarna presterade.
Nu är det nytt år och vi är ännu mer peppade att ta oss upp högre och bli bättre, nu jobbar vi ännu hårdare. Vi ser fram emot ett spännande år!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1