Dagbok

Stallets dagbok

Igår på annandagen var det så pass varma grader att hästarrna kunde stå med öppna fönster i sina boxar hela dagen, inte illa så här i slutet av december. Idag var det dock inte lika härligt väder utan istället kyligt och blåsigt och allt är ju så mycket jobbigare när det fryser. Dock verkar detta vara rätt kortvarigt, redan på söndag ska det återvända ordentligt med plusgrader. 
Nästa söndag börjar ju tävlingar på Bro igen, så det är dags att börja tänka på hur banan kommer bli inför loppen och det verkar väl lovande om prognosen håller i sig. Kul att allt drar igång igen även om vi har en del hästar som vintervilar eller grundtränar just nu. Vi har ändå ett antal hästar som kommer göra någon eller några starter under vintern och det är bra att möjligheten finns.
Apropå tävlingar så är första tävlingsdagen på Meydan i Dubai på torsdag och jag tror det blir rätt många skandinaviska hästar till start då som det verkar. Jag har alltid tyckt det är kul att se loppen och så klart speciellt när det är hästar man känner till som startar. Nu när jag har varit med och sett de här hästarna varje morgon ett tag så blir det så klart extra roligt att följa. 
Timo Nurmos tränar på och det dröjer ju fortfarande nästan fyra veckor innan han ska starta, igår var han ute och tränade på gräset (inte på tävlingsbanan utan på den mjukare träningsbanan) och enligt rapporterna kändes han mycket fin. Hans första start blir på dirttrack, men troligtvis är gräs en klar fördel för honom och hans andra start blir på gräs är planen.
Här hemma har vi kämpat på rejält idag. Jag fick ett sms klockan två i natt från Amanda att hon var magsjuk och troligtvis inte skulle kunna komma om hon inte mådde bättre. I planen för dagen ingick att hon skulle rida ganska många turer. Vi klarade dock detta ändå genom att ha hästarna sadlade och klara till Michael som fick rida i stort sett hela förmiddagen. Det var väldigt mycket arbete idag, men vi klarade att genomföra allt på ett bra sätt, stor eloge till hela personalstyrkan som jobbade bra tillsammans.
Hästarna fick cantra på ganska raskt idag och de såg fina ut och gjorde det mycket bra.
Imorgon är det lördag igen, man blir ju helt dagvill med alla julhelger. Vi tränar och arbetar precis som vanligt imorgon!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1