Dagbok

Stallets dagbok

Så var man tillbaka igen och det kändes jättebra att få gå igenom hästarna och se dem träna. Båda banorna var okej imorse, men rakbanan var enligt mitt tycke bäst och där blev det träning av det klart raskare slaget, nästan alla tränade på ganska ordentligt. Hästarna såg fina och starka ut, det var överlag mycket positiva intryck.
Att ha varit borta ett tag och sett andra hästar har varit nyttigt. När man är hemma och jobbar med hästarna varje dag så är man så inne i allt precis hela tiden. Den här dryga veckan jag varit hemifrån har gett så många nya intryck att det gett en hel del perspektiv och det känns som en stor fördel.
Jag tror att det här exemplet är bäst för att göra en jämförelse hur jag menar: 
Om man har en ridhäst som man rider varje dag så har man oftast saker man försöker jobba med, problem man ska lösa som t ex att få den mjukare i ena sidan, få den att göra det där galoppombytet renare mm. Man jobbar och jobbar och är så inne i det här. Så får man plötsligt testa att rida en annan häst i ett par dagar istället. När man sedan är tillbaka till sin häst så går det ofta framåt rejält, då har man fått det där perspektivet man behövde för att komma vidare. Ungefär så känns det nu, det är lättare att se hästarna med andra ögon nu och hitta nya vägar framåt.
Jag tänkte också här idag skriva något om livet i Dubai ur ett ickehästperspektiv. Staden är fantastiskt trevlig, vilket jag nog uttryckt tidigare. Det är bra klimat, massor att se, bra service, mat mm. De är helt inne i julen med stora pampiga julgranar överallt och massor med renar och isbjörnar som verkar vara viktiga symboler, vilket ju var lite roligt.
Staden är också som i två världar, turistvärlden och den lokala världen. Det är ganska dyrt att äta och leva som turist medan lokalbefolkningen har restauranger och annat där det knappt kostar något alls.
De flesta som jobbar i landet med vanliga jobb som t ex taxichaufför, affärsbiträde mm är från andra länder (t ex Pakistan) och tycker att de tjänar fina pengar i Dubai. De har nästan alltid fått lämna sin familj i hemlandet och med sitt jobb så försörjer de sig själva och skickar hem ungefär 75 procent av sin lön till hemlandet. De jobbar ofta tolv timmar per dygn och sju dagar i veckan och tjänar i svenska pengar ungefär 10 000 kr, varav de alltså själva lever på ca 2 500 kr och skickar hem resten. Det är mycket tänkvärt, att få lämna sin familj i många år är ju enormt tufft, men för dem en stor chans att kunna se till att de klarar sig. Här kommer ordet perspektiv in igen, vi har det väldigt bra i Sverige och har mycket att vara tacksamma över.
Idag har jag som utlovat gjort en uppdatering av bilder här på sidan, en avdelning som blivit väldigt eftersatt länge nu. Denna gång blir det en bildspecial från Dubai, men redan i slutet av nästa vecka kommer en ny från Bro Park och det är ambitionen framöver nu att hålla igång bilder även här regelbundet (på Instagram och Facebook är vi ju flitiga). Kolla in bilderna under fliken Veckans Bilder!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1