Dagbok

Stallets dagbok

Igår skrev jag ju om att Snowfoot och Double Down lyckades öppna låset på hagen och ta sig ut. För att förstärka låset var egentligen planen att hitta någon bra kedja att dra runt hela grindöppningarna. I väntan på att ordna en sådan så drog vi imorse ett rejält grimskaft runt hela alltet och knöt med två ordentliga knutar. 
Det hinner gå några timmar och sedan ser jag plötsligt Snowfoot galopperande runt i hagen med grimskaftet i munnen och han svingar det runt i luften som en lasso.
Jag springer bort mot hagen och medan jag gör det galopperar han till grinden och slänger tillbaka grimskaftet över grindöppningen, så den ligger lite nonchalant tvärs över ingången. Som att han låtsas att det inte alls var han som knutit upp grimskaftet... Väl framme ser jag att låset återigen är avpillat och båda grindarna är halvöppna. De där två är ju hur smarta som helst, de klarar alla iq-tester med glans kan jag säga! 
Nu sitter det en anordning med kedja som knäpps på och den ska bara inte gå att få upp. Man kan dock aldrig vara helt säker, de där två är något utöver det vanliga i att hitta på bus.
Jag utlovade ju en rapport om åringarna idag:
Chamori- har nu longerats med sadel i ett par dagar och idag introducerade vi tömkörning. Det börjar man alltid med inne i longervolten och först förstod hon inte vad hon skulle göra, men lärde sig snabbt. Så nu är planen att jobba vidare på detta, att hon ska lära sig tömkörning och öva styrningen inne i volten först och därefter ute.
Snowfoot- började ridas in för ett tag sedan och det gick framåt som det skulle. Sedan blev det ett bakslag när vi red ute i longervolten och han slängde av. Därefter har vi tagit ett ordentligt steg tillbaka och så jobbat oss framåt. Idag gick det mycket bra och han reds en hel del inne i boxen och övade på att styra med ryttare och att ta skänkel. 
Double Down- har växt jättemycket (vilket är superpositivt!) och vi har tränat honom lite lugnt. Idag galopperade han med ryttare för första gången och det skedde ute i longervolten. Det gick toppenbra och nu är nästa steg att rida honom med sällskap ute på tur. 
Träningen idag med alla hästar som inte är åringar gick finfint och det  var mestadels raskare tempon som gällde.
Vid fikat blev det supergod hembakt tårta till Kew Bridges ära och visst blev det lite bubbel också, som det ska vara på lördagar.
Imorgon är det för första gången på länge en för oss tävlingsfri söndag. Det är dock tävlingar på Övrevoll och i tv-sändningen i Tv12 kl 12.30 och framåt kommer reportaget om Timo Nurmos har jag fått besked om. Det ska bli jättespännande att se hur det blev!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1