Dagbok

Stallets dagbok

Efter mycket regn igår följde minst lika mycket regn idag. På morgonen var banan fin och höll ihop sig bra, men så klart så fanns det en rejäl mättnad på vatten och någonstans blir det väl mycket. Det märktes framåt lunch, vid dagens sista tur var det geggigt och började släppa och tempot fick dras ner till lugnare.
Vi jobbar vidare med åringarna och idag hade nya franska stoet Chamori sadel på sig för första gången. Som vanligt skedde det i longervolten och då blev hon ju lite taggad sedan när sadeln var på. Hon är galet snabb kan jag säga! Tror faktiskt aldrig jag har sett en häst springa fortare i longering någonsin. Om jag jämför det med när man köper hästar på auktion så beställer man ofta en s k windtest då de gör en kontroll att hästen inte har halsfel. I den kontrollen ingår att de longerar hästen i full fart runt och lyssnar på andningen och det innebär att de jagar runt den rejält. Här jagades det ingenting, men ändå sprang hon lätt och naturligt bra mycket fortare än jag någonsin sett en häst göra. En mycket spännande häst är hon!
Kanal 75 var på plats idag för att göra ett inslag med Timo Nurmos inför Dubai. De filmade när han tränade och intervjuade både mig och Fredrik. Det ska bli spännande att se resultatet, jag vet inte än när det ska visas.
Det blev lyxfika idag med både smörgåstårta och tårta och vi hade så mycket gott att äta att det finns massor kvar till imorgon också vilket ju inte är helt fel.
Imorgon hoppas vi att banan hunnit torka upp igen!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1