Dagbok

Stallets dagbok

Morgonen började okej vädermässigt, men regnet hängde i luften. Det dröjde mycket riktigt inte länge förrän det först duggade och till de sista turerna för dagen var det ganska rejält regn, det var inte superkul direkt men bara att kämpa på. 
Rakbanan tål mycket nederbörd och höll sig fin hela förmiddagen och samtliga turer kunde ridas enligt plan och i mestadels raskare tempon.
Mest spännande idag var att se nya åringen Chamori som ju anlände igår kväll. Hon var så snygg och cool, tog allt med lugn och självklarhet som en riktig klasshäst. Hon fick testa en kort longering och hon rör sig enormt lätt och fint. I övrigt var hon (precis som de andra åringarna) ute i hage hela förmiddagen och även det gick jättebra.
Snowfoot och Double Down jobbar vidare med inridningen, vi tar det lugnt med dem men samtidigt säkert framåt i utbildningen.
Det är så roligt med åringarna, att följa deras utveckling och så den förhoppningen man har på dem, de är ju oskrivna kort som kan bli precis så bra som helst och det är ju det som är drömmen!
Vid lunch efter avslutat arbete så lastade vi in Perfect Girl Ester och Dhakota i transporten och begav oss mot Malmö och Jägersro. Vi var på förhand lite oroliga för hur Dhakota skulle sköta sig, men resan gick över all förväntan. En gång började sparka och ha sig så vi fick stanna akut vid sidan av vägen. Det visade sig att det berodde på att han ätit upp allt sitt hö (trots en påfyllning vid första rasten) och var arg för att han ville ha mer mat... :)  Han är normalt sett inte något matvrak, så det var minst sagt överraskande men bra att problemet kunde lösas på en minut med lite hö. Därefter var han hur cool som helst igen, nöjd med sin mat.
Nu är vi installerade, hästarna i stallet och vi på hotellet. Jag hade egentligen tänkt uppdatera i transporten på vägen, men fick inte igång någon anslutning på datorn vilket var högst irriterande. Hoppas det kan lösas till hemvägen.
Jag har uppdaterat kommentarer om morgondagens chanser, ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1