Dagbok

Stallets dagbok

Så var det lördag och trevligt med många ägare på plats. Idag på programmet stod det en del raskare träning och även några snabbjobb och hästarna såg mycket fina ut och gjorde det bra.
Även åringarna jobbar vidare och de är så duktiga båda två. Jag tror absolut att det är för att vi har gjort en så ordentlig grundträning med tömkörning där de har lärt sig styrning, att lyssna på den som styr samt att gå fram överallt. Vi började med tömkörningen inne i longervolten, men sedan har vi kört dem lite överallt runt området och det är en nyttig övning som är väl investerad tid då det gör hästarna lyhörda och frimodiga.
Så när vi nu har påbörjat själva inridningen har det gått väldigt lätt och bra och det känns också mycket bättre att hästarna har fått jobba upp ryggmusklerna en hel del innan vi börjar sitta på dem.
Double Down har vi redan ridit en gång ute i longervolten och han har varit så supersnäll med hela inridningen. 
Han växer mycket (vilket är toppenbra!) så vi håller igång honom lite lätt genom att bara rida honom några dagar i veckan och låta honom få fler lediga dagar för att inte störa växtprocessen för mycket. Han köptes ju just med tanke på att han var sent född och kommer växa mycket, vi kunde se potentialen i honom när han är redo, så det känns väldigt bra att det händer mycket i hans växtprocess nu.
Snowfoot satt Tobias upp på för första gången igår och även idag reds han runt i boxen, så nu blir nästa steg att börja rida honom ute på stallgången innan det är dags för ridning utomhus. Han rör sig strålande fint och lätt, jag är så glad för att vi lyckades köpa honom!
Vi väntar också in vår nya franska åring som heter Chamori, hon skulle ha anlänt som idag, men pga helgdag i Frankrike (gissar att det begränsar lastbilstrafiken?) så kommer hon inte iväg förrän i mitten på kommande vecka, så det dröjer alltså lite till innan hon anländer vilket vi ser fram emot så klart.
Imorgon är det tävlingar och vi har fyra starthästar, som vanligt finns det kommentarer om deras chanser under fliken Starter (& Resultat), så kolla in där!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1