Dagbok

Stallets dagbok

Så var det måndag och ny vecka. Lite lugnare på ridfronten idag eftersom vi hade ganska många starthästar igår, så det blev något färre antal turer att rida. Hästarna såg fina ut i lugnare eller mellantempon och skötte sig bra.
Åringarna har nu påbörjat inridningen mer på allvar och det går fort framåt, de är superduktiga!
Efter avslutad träning och fikarast så hann vi jobba vidare på vårt projekt med frisering av manar och efter dagens insats återstår endast fem hästar att göra innan samtliga är prydliga i man, pannlugg och svans.
Måndagar brukar också innebära anmälan och startanmälan och så också idag. På söndag har vi fyra starthästar, varav tre är i finalloppen. Sharp Eye startar i sprint, Haweswater i miler och Shylock i stayerloppet. Samtliga lopp har 75 000 kr i förstapris, så det är fina pengar att tävla om. 
Dessutom efteranmälde vi Mr Tooma Global i Sunday Special och det blir första gången någonsin han testar längre distans, det är 2100 meter. Kan bli spännande att se hur det passar.
Det var också anmälningar både till Bro Park nästa onsdag (den 6e) och där har vi sju hästar anmälda samt till Jägersro (söndag den 10e) och där har vi Perfect Girl Ester i finalsprinten samt Dhakota i Götalandlöpning (korta varianten av Svenskt Kriterium).
Något jag inte skrivit alls om här på sidan är planerna för Timo Nurmos. Igår var det dock ett inslag om det i tv-sändningen så det är väl ändå på sin plats att berätta att han nu är anmäld till Dubai i vinter. Antagningarna är inte klara än på några veckor, men i och med att han står så högt i handicap så borde han ju ha bra chans att komma med.
Det är ett otroligt spännande äventyr som väntar och jag kommer naturligtvis återkomma mer om det vartefter. Det har alltid varit en dröm att få ha starthäst där, så det känns ju verkligen fantastiskt om det blir så.
Imorgon blir det raskare träning igen!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1