Dagbok

Stallets dagbok

Idag hade det torkat upp så pass mycket att det utsatta arbetet med rakbanorna kunde fortsätta och på torsdag öppnar dessa banor igen.
Så det blev endast träning på dirttracken idag och även den hade torkat upp rätt så bra jämfört med igår. Den var dock fortfarande mättad på vatten och ganska packad och stum. När det regnat så mycket som det har gjort så kan de inte harva banan, då blir det bara en enda gegga och ingen bärighet i underlaget. De måste köra med en speciell sorts "plåt" som bara jämnar upp det och packar till det på ytan. 
Inför veckan var det inplanerat raskare träning/snabbjobb idag, men det fick reduceras till canter åt det lugnare hållet. Man får anpassa sig efter förutsättningarna och förhoppningsvis går det att träna på mer i slutet av veckan.
Normalt sett när båda banorna är öppna så tränar vi övervägande på rakbanan, men även en del på dirttracken och detta är mest uppdelat efter hur det passar varje häst. Så idag var flera av våra hästar ute på dirttracken som inte tränat där alls på väldigt länge. Det var för mig roligt att se dem från ett annat perspektiv än man får när man står nära vid rakbanan. När de tränar på dirttracken ser man ju hela banan och man ser dem över upploppet på ett helt annat sätt. På det sättet är träningen på dirttracken mycket mer exakt när man går snabbare, man kan ta tid och man ser var de står konditionsmässigt på ett mycket tydligare sätt. 
Dock har rakbanan andra fördelar som gör att den just nu känns efterlängtad att öppna igen.
Imorgon är det en tävlingsfri onsdag och det innebär lite lugnare med träningen. Vi kommer dock hålla igång litegrann och framför allt jobba vidare med åringarna som fortsätter att göra fina framsteg!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1