Dagbok

Stallets dagbok

Morgonen inleddes med regn. Sedan blev det ösregn. Därefter lite mer regn. Ja, det var en kort sammanfattning av förmiddagen det.
När vi inledde dagens arbete så var jag inne på att ställa in all träning, det vräkte ner och dirttracken var jätteblöt och geggig. Förra veckan var den ju stängd för sandpåläggning och denna vecka är det rakbanornas tur att fixas så de är stängda. Dock regnade det så mycket att det inte gick att köra ut där med maskiner, så det jobbet fick inställas idag fick vi besked om.
Däremot var det grästräning för tvååringarna och gräset höll fint trots all nederbörd, så där gick det bra att rida. 
Vi gjorde så att vi flyttade träningen till en timme senare (i hopp om att regnet skulle lugna sig) och så gjorde vi en rask genomgång av hästarna. De som ska starta denna vecka eller nästa red vi, de som har lite längre fram till nästa start fick en extra ledig dag idag och ett längre pass i walkern istället. 
Vi brukar träna som vanligt även fast vädret är dåligt, men idag var det exceptionellt faktiskt. Alla hästar som reds fick en varm dusch och ett ordentligt värmande täcke på sig när de kom in.
Strax efter lunch blev det äntligen slut på allt regnande och inför morgondagen ser det bra ut vädermässigt.
Idag var det startanmälan till söndag och vi har då två starthästar och det är Timo Nurmos som startar i tuffa Vinterfavoriternas Pris. För honom är det bara andra starten och en nackdel gentemot de som har gjort några starter. Å andra sidan så gäller det som tvååring att spara på starterna om man vill ha en utveckling till treårssäsongen, så vi tar vad som bjuds här och ser hur långt det räcker. Vi har också Haweswater i Sunday Special, det gäller att passa på nu så länge det är gräs som hon gillar bäst.
Idag var det också anmälan till nästa söndag (den 27e) och vi har då anmält hela nio hästar och ett kval! Det blir en intensiv dag det, jag kan inte minnas när vi senast hade så många starthästar på en och samma dag.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5) och har fyra vinnande avkommor i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1