Dagbok

Stallets dagbok

Imorse åkte vinterkläderna på och det rejält. Tre minusgrader på morgonen, hallå det är fortfarande september! Det skulle ju egentligen fortfarande kunna vara sensommar enligt kalendern och frost och fruset ska det ju definitivt inte vara nu, helt hemskt! Det var ju inte det ideala sättet att börja en ny vecka på (tycker jag som avskyr kyla), vi får hoppas varmare grader återkommer inom kort.
Det var vanlig måndagsträning idag, inga jättesnabba tempon utan mer åt det lugnare hållet eller lite mittemellan. Hästarna skötte sig i alla fall fint och imorgon blir det raskare träning igen.
Startanmälan idag till på söndag på Jägersro och då har vi Perfect Girl Ester i Scania Sprint som ju är ett större lopp för ston. Vi har också Haweswater i ett amatörlopp där hon bär högre vikt och det är Malva som rider henne. 
Planen var att även ta med Sharp Eye, han var anmäld i ett lämpligt lopp där och har fin form. Dock har han varit besvärlig de gånger han transporterats sedan vi köpte honom, så i lördags gjorde vi en provlastning. Jag trodde nämligen att det kanske berott på att han rest ensam och att i sällskap skulle det inte vara några problem. Det var fel...
Vi lastade in honom med sällskap för en kort runda ut på vägen för att testa en sväng. Han gick snällt in och stod lugnt i transporten. Michael körde bilen och jag satt med i framsätet och övervakade via tv-monitorn vi har så man kan se hästarna ordentligt. Han stod hur lugnt som helst- i ungefär tvåhundra meter... Sedan började han hoppa runt och även uppåt och jag fick kasta mig in bak i transporten för att lugna ner honom. Det blev en snabb vändning tillbaka och som tur var gick det bra, men några tävlingsresor för honom lär dröja...
Idag har det också varit anmälningar till nästa onsdag (den 2a) och vi anmälde där Space Dragon, Approach, Shylock, Australian Open och Kew Bridge, så det lär bli en maxad dag för oss med många starthästar på ganska få lopp för dagen.
Imorgon hoppas vi på lite varmare grader, man ska inte behöva använda vinterjacka redan nu.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5) och har fyra vinnande avkommor i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1