Dagbok

Stallets dagbok

Vi sitter i skrivande stund i hästtransporten på väg mot norska gränsen och sedan till Övrevoll. Precis som de senaste resorna så är det Tobias som kör en tvåhästarsbil och vi ska enligt beräkning vara framme vid banan strax före kl 20. 
Vi har bara House in Order med oss, annars brukar det oftast vara två eller flera hästar som startar. Denna gång fanns dock inget passande lopp för någon annan häst samt att House (som är hingst och själv tycker han är bäst i världen) är lite knepig med andra hästar och mopsar sig gärna. Så det kanske ändå är lugnast att han åker ensam faktiskt.
Tobias går nu under namnet "Popcornkungen" efter morgonens insats. När vi ska ut och resa brukar han poppa en hel stor påse (typ Icapåse) full med popcorn, tillräckligt för en mindre armé ungefär. Imorse efter någon timmes arbete i stallet fick han ett sms hemifrån: "Glömde du möjligen påsen med popcornen på biltaket när du åkte? Det ligger popcorn över hela uppfarten..."
Snyggt jobbat där! :)
Dagens träning gick bra och det var mestadels raskare tempon idag. Från denna vecka är det nya rutiner gällande dirttrackens harvningar. Tidigare i år har det bara körts med vält hela tiden, men nu är det bara harv utan vält på morgonen och från och med 9.30 är välten på. Det gör att man kan välja, vill man ha en lite djupare bana åt sin häst så rider man tidigt, vill man ha banan mer packad så rider man sent. Så här har vi gjort tidigare och det har fungerat bra. Det gör också att banan inte bara packas hela tiden med välten, naturligt kommer den få lite mer svikt och bli mindre stum. Sedan blir det säkert ännu bättre efter den här sandkompletteringen, då kommer de nog få lättare att göra den exakta skötsel som behövs.
Jag har nu uppdaterat kommentar om morgondagens start och ni hittar detta som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1