Dagbok

Stallets dagbok

Varje dag har jag gjort en planering för dagen med tider för ridningen samt allt annat jobb som ska göras. Vi inleder alltid morgonen på samma sätt med fodring, tempning och kontroll av hästar och utsläpp i walker och hagarna samt all mockning.
Dagen inleddes precis som vanligt men vid 6.45 skulle Bright Light lastas. Han har nämligen haft bekymmer med sin ena testikel som suttit uppe i kanalen. I början av säsongen störde den inte honom, men nu har den suttit så den har klämt honom (kan bara gissa hur ont det har gjort...) och idag var det äntligen dags att få bort den och göra en kastration.
Bara det att han blåvägrade att gå på transporten... Vi var till slut fem personer som kämpade för att truga upp honom och efter väldigt länge som det kändes (var kanske drygt en halvtimme) så lyckades vi sakta men säkert få honom att ta ett steg i taget och till slut komma upp i bilen. Hästar kan vara enormt envisa när de sätter den sidan till!
När han väl kom iväg så låg vi kraftigt efter i tidsschemat, men det var bara att jobba vidare och göra stallarbetet vartefter under förmiddagen.
Träningen gick bra och det var en del snabbare arbeten idag, samtliga på rakbanan. En tur reds på dirttracken, men de höll sig i något lugnare tempo.
Apropå dirttracken så flyttas alla lopp den 11 oktober till gräs då arbete med att lägga på sand på dirttracken ska göras. Den sanden behövs av två anledningar. Den ena är att vid vintergalopp behövs lite mer sand för att det ska fungera. Dock skulle vi ändå oavsett behöva en påläggning då kontroll har visat att det behövs mer material för att kunna sköta banan som man ska. Så detta är mycket välkommet!
Senare på eftermiddagen var Bright Light tillbaka i sin box, lastningen på hemvägen gick betydligt smidigare. Skönt att ha den här kastrationen klar och det ska bli spännande att se honom nu så fort han kan sättas igång igen om en dryg vecka.
Imorgon är det dags för tävlingar igen. Space Dragon visade vid senaste jobbet att han behöver ett par veckors ytterligare träning innan han är klar, så han stryks. Då återstår fem starthästar och jag har uppdaterat kommentarer angående deras chanser, finns som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1