Dagbok

Stallets dagbok

Så var det lördag igen, dagarna flyger fram. Full fart på träningen idag och det var många ryttare i stallet så det blev stora turer.
Mestadels raskare träning som gällde och hästarna tränade på fint och såg starka ut. 
Vi var faktiskt nere på dirttracken med en tur och glädjande nog så var banan i alla fall något mindre stum än den varit den senaste tiden. Fortsätter den som den var idag eller helst bättre så kommer vi variera och varva lite mellan dirttracken och rakbanan. Hur mycket på varje bana beror på hur det passar varje häst.
Det är också på dirttracken inplanerat en sandpåläggning med några centimeter eftersom de har kontrollerat att det fattas sand och behöver kompletteras. Det kommer vara en bra åtgärd tror jag även om det är fler saker som behövs.
Angående dirttrackbanan så kommer vi i Fullmäktige nästa söndag ta beslut om Vintergaloppens vara eller inte vara. Det gör vi i Göteborg och då kommer alltså ett definitivt besked. Även om man inte ska föregå beslut så känns det som en bra chans till att det blir ja till vintergalopp redan denna vinter. Jag lovar att uppdatera er här nästa söndag direkt när vi vet!
Imorgon rids Norsk Derby och det får man inte missa att se! Planen var att Beach Road One skulle ha startat där, men istället väntar han på halsoperation inom kort. Han var en av de hästar vi kontrollerade i halsen. Det visade sig att när han går på maxfart så har han bara 25 procents luft. 25 procent och han har ändå gått så pass bra och gjort så fina insatser, det är nästan otroligt det. När veterinären såg filmen från hans hals när han gick snabbjobb så frågade han om han överhuvudtaget har presterat något alls... Det ska bli minst sagt spännande att se honom när det här är tillrättat!
Önskar alla en fortsatt trevlig helg!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1