Dagbok

Stallets dagbok

Ingen höjdardag, Sharp Eye var fyra vilket var hyfsat, men han kan betydligt mycket mer än så. Daxios var inte på topp och slutade i det slagna fältet även om han avslutade okej.
När inte hästarna går bra och man klagar på något så är det lätt att man ses som "en dålig förlorare". Trots det sticker jag ut hakan och säger att nu behöver de åtgärda dirttrackbanan så den är som den kan och ska vara. Som det är nu så är den så packad och stum att det är mycket svårt att ta något bakifrån. Det är bara att titta på dagens lopp så ser man att hästarna som ligger längre ner i fältet kommer ingen vart, alla lopp vanns av häst i front eller precis bakom fronten och gärna längst in på rail.
Nu är inte detta något jag hittade på just idag utan diskussion från tränarna om detta har pågått en längre tid. Problemet har dock blivit mer och mer påtagligt, men är egentligen ganska enkelt ordnat genom att banan harvas upp då och då (för att luckra upp botten) samt packas till efteråt (jag tror inget vill ha en djup bana). Då får banan bra fäste, men med svikt under.
På en bra bana ska man kunna vinna från alla positioner och den ska också vara skonsam vid träning.
Jag brukar väldigt sällan kritisera här, men efter så här lång tid när inget händer så hoppas jag (och nog de flesta tränare med mig) att det är på gång med nya rutiner.
För egen del så har jag efter funderingar kommit fram till att lägga om träningen tills dirttracken blir bättre igen och träna i stort sett alla hästar på rakbanan. De hästar som vi har tränat där den senaste tiden har svarat väldigt bra på träningen, så det känns rätt att flytta över övriga också.
Imorgon är ingen vanlig dag, imorgon är Fredriks bröllopsdag! 
 

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1