Dagbok

Stallets dagbok

Så var det ny vecka igen och i alla fall något svalare väder, även om det var ganska kvavt och varmt hela dagen. Nu kommer det från och med imorgon in kallare grader och det känns väldigt skönt tycker jag. Speciellt inför tävlingarna på onsdag lunch så är det bra om det är lite svalare och inte den här tryckande värmen som har varit.
Idag gjorde vi någon slags mellanvariant på tidsschemat, vi började lite tidigare än vanligt men ändå senare än vi gjorde i slutet av förra veckan. Vi började med en del av stalltjänsten, men kom ändå igång med ridningen tidigare än vi brukar. Det fungerade mycket bra!
Det var nästan alla hästar att rida samt en hel del annat på programmet, så vi hade fullt upp hela dagen. Måndagar är ju höger varv på dirttracken vilket är en bra variation för hästarna. Dock ser inte vi som står och kollar träningen dem lika bra, de börjar ju på upploppet och börjar sakta ner tempot efter bortre långsidan. Det gör att man inte riktigt kan se exakt hur mycket på bettet de är mm. Fast måndagar brukar ändå oftast innebära mera mellantempon, så det är inget större problem faktiskt.
Idag var det startanmälan till på söndag som är en storloppsdag på Jägersro. Vi har Chizhou där i Altamira som är den kortare varianten på Svenskt Oaks. Hon har gjort två bra insater där hon varit kort slagen, men nu möter hon så klart mycket vassare hästar, till viss del i alla fall. Att hon ännu startat så få gånger innebär ju både en nackdel att hon är orutinerad, men samtidigt en fördel att hon har mycket utveckling i sig.
Vi har också Perfect Girl Ester i en bättre Treårshandicap över korta 1000 meter. Efter hennes imponerande seger senast så ska det bli spännande att se om hon kan göra om det.
Imorgon är det en del raskare träning på programmet. Jag kommer också här på sidan uppdatera kommentarer om onsdagens starthästar, så kolla in här imorgon.

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1