Dagbok

Stallets dagbok

I väntan på eftermiddagsarbete så sitter jag här vid datorn inne i köket och uppdaterar Dagboken samt gör lite annat skrivbordsjobb.
Anmälningslistorna kom för en stund sedan, tidsgränsen för anmälningar i vanliga lopp utgår alltid kl 14.00. Sedan är det lite olika hur snabbt själva listorna kommer ut, men oftast cirka en kvart efter eller så. När första jockeyn ringer så vet man att listorna har kommit ut... :)
Nu är det faktiskt så att om vi bara har en häst per lopp så ringer inte många eftersom de vet att Fredrik är förstejockey hos oss och rider om han kan klara den vikt hästen ska ha.
Det är bara om vi har fler hästar i samma lopp som jag får samtal. Idag är dock ingen vanlig dag, nästa vecka är Fredrik avstängd och vi måste alltså engagera andra ryttare. 
Det var anmälningar både till Bro Park nästa onsdag och Jägersro söndagen efter. Vi har en del hästar på båda banorna och jag är precis klar med alla bokningar av jockeys förutom möjligen en som jag kommer vänta lite med. 
Det är alltid ett ringande från båda håll när listorna är ute, ryttare eller agenter ringer och skickar sms till tränarna för att få boka in sig på ritter. Och även tvärtom, tränare ringer till jockeys eller deras agenter för att få de ryttare de vill ha på sina hästar. Det gäller att vara på hugget när listorna kommer ut, hela den här processen går ganska fort.
Dagens träning gick fint och som vanligt på måndagar var det högervarv som gällde. Dessutom var det grästräning för tvååringar och vi var där och övade med Dhakota och A Ragman, de skötte sig strålande båda två. Roligt att se hur lätt och fint de rör sig på gräset, det var ett mycket bra intryck.
Apropå gräs så verkar samtliga starthästar ha tagit gårdagens lopp på gräs utan problem. Banan har varit snabb de senaste veckorna, men det är bra fäste i den vilket är väldigt viktigt. Lite mer svikt skulle man ju önska, men hellre att den är snabbare än att fästet är dåligt som den var för drygt en månad sedan. Alla ryttare verkar tycka detsamma, den är klart på plus nu mot för ett tag sedan även om man alltid kan önska vissa förbättringar.
Imorgon tränar vi vidare som vanligt, så på återhörande då!Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1