Dagbok

Stallets dagbok

Nu är det snarare tidig söndag morgon, klockan är strax efter två på natten och vi är på väg mot Göteborg med hästarna. Vi åkte för en stund sedan och det börjar redan ljusna trots att det är natt fortfarande.
Lastningen gick smidigt och i stort sett allt var förberett sedan innan, så vi var iväg fort från det att vi anlände till Bro Park.
Det är en lite konstig känsla att åka hemifrån ett på natten, jag hann sova ett par timmar innan jag gick upp och packade ihop det som jag skulle ha med mig.
Vi har fått byta ryttare på High Max och Power of Attorney då Kaia Sofie Ingolfsland som skulle ha ridit skadade sin hand i startboxarna i Danmark på eftermiddagen. Av en otrolig slump så hör jag att det är ryttarbyten på hennes ritter och jag skickar då ett sms för att kolla att allt är lugnt inför morgondagen. När hon svarar att hon inte kommer kunna rida, då blir det lite av en kamp mot klockan. Innan klockan 16 dagen innan kan man nämligen byta ryttare och ändra vikten, dvs ändra från en lärling med viktlättnad till en jockey utan viktlättnad och då korrigera vikten. Efter den tidsgränsen får man ändra högst ett kilo och kan då bara byta till annan lärling. 
När jag fick reda på att Kaia inte kunde rida var klockan 15.15... Som tur var så fick jag till slut tag på Shane Karlsson som inte hade ritter imorgon, men nu kommer och rider båda hästarna. 
Det extra knepiga imorgon är att det bara är fem lopp varav två ingår i Ole Larsen-serien och ett är ett amatörlopp. Så då återstår endast två lopp som alla jockeys får rida i vilket har gjort att många helt avstår från att åka. Inte optimalt planerat, men nu ordnade det sig i alla fall.
Jag har som vanligt uppdaterat kommentarer om starthästarnas chanser och de hittar ni under fliken Starter (& Resultat). 

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1