Dagbok

Stallets dagbok

Lång dag idag, men ibland är det bara så det är. Jag ville absolut kolla High Max i halsen idag för att se om han verkade sjuk. Det var minst sagt svårt att få en veterinär att komma till stallet, men till slut lyckades vi få en tid. Dock var den tiden kl 18.30, men då var det bara att vänta in det. Så med en avfärd hemifrån kl 05.00 imorse och hemma igen lite efter kl 20 så var det en rätt lång dag.
Dock kändes det klart värt det när vi fick ett klart och tydligt svar på den kraftiga underprestationen. Han såg fin ut nere i luftrören, men i svalget var han röd, irriterad och ordentligt svullen. Detta är troligen pga allergi eller känslighet och det kan med hjälp av medicin gå över fort. 
Veterinären sa att det är solklart att han inte kan prestera med den halsen, han får inte alls luft som han ska när han är så pass svullen. Så det var skönt att få ett svar och också att det förhoppningsvis går snabbt att få honom bra igen.
Dagens träning gick fint med en del raskare canters och hästarna såg fina ut. Vi var också i startboxarna och övade med samtliga tvååringar samt Chizhou och de skötte sig verkligen exemplariskt allihop. De gick in lugnt och stod fint medan bakgrindarna stängdes och sedan låste vi framtill och de stod instängda en stund. Därefter öppnade vi framtill och lät dem skritta ut lugnt bara. Så det moment att öva som återstår är bara att galoppera ut, men det lär de sig fort. Viktigast är att de är lugna och harmoniska i startboxarna och inte stressar. Därför är det bra att vänta med att springa av dem tills de har övat ett antal gånger och har befäst ett bra beteende. 
Idag var det också startanmälan till onsdag och då har vi Perfect Girl Ester, Bright Light, Shylock och Himalaya till start. Det är tätt mellan tävlingarna just nu; Göteborg i söndags, Bro Park igår, Jägersro på söndag och Bro Park igen på onsdag. Lägg då till resande både till Göteborg och Jägersro så blir det inte så mycket ledig tid just nu. Det är dock just det här vi jobbar för, att se hästarna tävla och när det går bra som det gör just nu så blir allt så mycket lättare.
Imorgon tränar vi vidare och förbereder lite inför lördagens resa till Jägersro!

Aktuellt

 • Andelar i nya hästar +

  Vi köpte på den svenska auktionen följande två åringar:
  Nr 27 Snowfoot e Footstepsinthesand- Arley Hall/Excellent Art     inköpspris: 105 000 kr
  Snittpriserna på avkommor efter pappa Footstepsinthesand ligger internationellt på dryga 43 000 euro!
  Nr 28 Double Down e Zaahid- Double End/ Lilbourne Lad      inköpspris: 20 000 kr
  Mamma Double End hade hcp 81 och var placerad i en radda storlopp samt vann två lopp.
  Båda hästarna har precis det vi önskar i kroppstyp, rörelsemönster och de är helt korrekta i benen. 
  De säljs i andelar om 10 procent och uppåt och det finns ännu några andelar kvar i varje häst.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1