Dagbok

Stallets dagbok

Efter ännu en natt med plusgrader så var det ingen stor överraskning att rakbanorna var oridbara idag. Vid inspektion tidig morgon såg man redan på håll att det var vatten och gegga på banorna. Jag testade att ta ett steg ut på banan, men var snabbt ute igen. Det var djupt och gick ner i botten, tjällossningen är verkligen i full gång!
Det tog inte så lång tid innan vi fick meddelande om att banorna var stängda och banpersonal var ute under förmiddagen och grävde öppningar på sidorna där vattnet kan rinna ut.
Så som ni förstår blev det istället travturer idag, även idag var det hela sju turer som skulle ridas. Samtliga turer gick bra, men det här är mer motion än träning, ett sätt att hålla igång dem tills vi kan träna på igen vilket bör bli från och med torsdag enligt väderprognosen.
Dirttracken gör enorma framsteg för varje dag, där har det gått blixtsnabbt framåt. I snitt har jag den senaste tiden kollat den varannan dag och varje gång har det varit väldigt stor skillnad mot gången innan. Nu är all is och snö helt borta (banan har legat under ett tjockt snö och istäcke hela vintern) och själva sanden är nu upptinad ca 8-10 centimeter. Under det så känner man tjälen, där är det stenhårt än så länge men det lär tina upp även där ganska snabbt. Med tanke på hur fort det går så borde det faktiskt inte dröja så länge innan banan kan öppna för träning igen. Torsdag och fredag ska det bli några minusgrader, därefter ser det ut att bara vara plusgrader och då lär banan kunna vara redo inom kort.
Jag skrev ju igår att jag siktade på bilduppdatering idag, men lite mer jobb återstår med att sammanställa bilderna, så detta blir klart under morgondagen istället. 

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1