Dagbok

Stallets dagbok

Det kan väl inte bli vår redan i februari? Det kändes faktiskt så idag. 4-5 plusgrader har det varit hela helgen och det har smält undan enormt mycket, så himla skönt! 
Det var nästan så man undrade vad det var för lampa som lyste plötsligt, det var ju evigheter sedan vi såg solen men idag sken den halva förmiddagen och gav lite extra känsla av vår.
Vi fick ett sms redan igår att banan var stängd pga tjällossning, det brukar ju sällan hända så här tidigt. Hela dagen idag har traktorer kört på rakbanorna och jobbat med dem, jämnat och fixat. Som jag tidigare skrivit så är det massor med snö och is som ska smälta bort och banorna har varit ganska krävande pga all snö, det blir ju så mycket material och ganska djupt. Så det känns jättebra att få bort en hel del av detta i alla fall. 
Nu verkar det som att det ska vara några minusgrader på nätterna och plus på dagarna, det är ju ganska perfekt. Det betyder att det hinner smälta en del på dagarna och så torka upp under nätterna så det går att träna på banan.
Idag blev det travturer för hela slanten och hästarna var väldigt pigga, de hade behövt galoppera av sig lite.
I lördags vaccinerade vi ganska många hästar, så idag var det lite färre antal turer (man ska alltid ta det lugnt med hästarna i ett par dagar efter vaccination). Det här var inte planerat, men häromdagen kom det ut på Svensk Galopps sida en rekommendation att alla hästar som inte vaccinerats inom sex månader borde få en vaccination omgående (normalt görs det en gång om året efter grundskyddet är klart). Rekommendationen kom för att just nu härjar hästinfluensa i England där de har ställt in alla galopptävlingar och även i Sverige har det ju varit en hel del. Med tanke på att det varit mycket virus och annat så får man vara extra försiktig och noggrann om man är i flera stall, det är ju jätteviktigt att begränsa smittorisker så mycket det går.
Imorgon hoppas vi det går att cantra på banan igen!

Aktuellt

  • Vill du veta mer? +

    Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
    Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

    Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

    Läs mer             Kontakta oss

  • 1
  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1